Helyi idő szerint tegnap késő este tartotta a Sony az idei első State of Play rendezvényét, amivel szépen felfedte, milyen puskaporokat kívánnak még idén vagy a közeljövőben elpuffogtatni. Itt jelentették be többek között a régóta pletykált Silent Hill részt, a Short Message-t, ami rögtön elérhetővé is vált, méghozzá teljesen ingyenesen. Emellett közreadtak egy új hangulatos trailert is a klasszikus 2. rész felújításáról.

A Short Message-t a Konami árgus tekintetű felügyelete alatt a Hexadrive készíti, ami amolyan bedolgozós japán stúdió, és leginkább különféle portokat csinált eddig, azonban a horror stílus annyira nem áll messze tőle, ugyanis besegített annó a 2010-es Parasite Eve spin-off fejlesztésébe, ahogyan készített egy DLC-t is a Resident Evil 7-hez.

A stúdiótól a mai napon Ps5-re ingyenesen érkező Silent Hill egy belsőnézetes, amolyan Amnesia-ra hajazó pszicho-horror, amiben nem a csepegő paradicsomlé, hanem a félelmeinkre való rájátszás és az idegeink dörzspapírral való simogatása fogja ránk hozni a frászt (ergó pont olyan, mint ami a szériától elvárható).

Silent Hill: Short Message - screenshot

A története szerint a mai modern világban járunk egy középiskolában, ahol a fiatalok jó szokásukhoz híven egymást szekálják mobilon meg a különféle online csetfalakon. Az emiatt egyre növekvő depresszióra és agresszióra természetesen rételepszik a kedvenc eldritch városunk, hogy jól megleckéztesse a diákokat.

A játék producere, Motoi Okamoto szerint azt akarja bemutatni a rövid alkotással, hogy bár a mai modern életünket egyre jobban beárnyékolhatja a mások okozta szenvedés, és bármennyire magányosnak is érezzük magunkat, elizolálódva a társadalom többi tagjától, az egyre szörnyűbb spirálból könnyen ki is menthet minket a másoktól kapott legkisebb mértékű kedvesség.

Szép üzenet, nézzétek is meg a Short Message trailerjét:

A Sony rendezvényén szintén kaptunk egy cirka másfél perces videót a valamikor még idén érkező Silent Hill 2 Remake-ből is. Ebből a nyúlfarknyi néznivalóból megtudhatjuk, hogy a Blooper csapata teljes mértékben a Resident Evil 2 felújítással kezdődött vonalat követi, ráadásuk ők nem spóroltak a paradicsomlével, ahogyan az Akira Yamaoka szerezte új dallamokkal sem: