Bár minden idők legrégebb óta futó sci-fi sorozatának modern inkarnációja talán, ha egy értelmesebb kalandjátékszerűséget kapott az elmúlt 15 évben, a fejlesztők valahogy rákaptak a dologra és jövőre rögtön két játékban is elmerülhetünk a Doctor Who világában.

Az első alkotás a tavaly VR-eszközökre megjelent logikai kaland, az Edge of Time kibővített és kipofozott változata lesz immáron Pc-re, Ps4-re és Xbox One-ra. Az alapjátékban a 13. dokival (Jodie Whittaker) kellett megmentenünk nem csak a világot, hanem a teljes világegyetemet a pusztulástól. Ehhez pedig a Tardis-szal mindenfelé bóklászva a téridőben egy halom logikai feladványt oldhattunk meg, miközben a sorozat világából szalasztott mindenféle szörnyetegekkel gyűlt meg a bajunk.

A jövőre érkező The Edge of Reality elhagyja a VR-os élményt, és kissé hagyományosabb, Myst-szerű kalandot farag a játékból. Ehhez kibővítik a történetet, plusz a 13. doktor mellett felbukkan mindenki közönségkedvence, a 10-es doktor, avagy David Tennant is, akinek még nem tisztázott a szerepe az átgyúrt történetben, de legalább lesznek meglepetések. Tehát a PC-re és konzolokra érkező új változat, szebb, jobb, nagyobb, és a VR elhagyásának hála kevésbé lesz hánytató, mint az eredeti.

A másik játék egy igazán érdekesnek tűnő mobilizált élmény lesz droidra, almatelefonokra, PC-re és Nintendo kapcsolóra. A Lonely Assassins címét látva, gondolom minden sorozatrajongó csuklani kezd, ugyanis igen, minden idők legparásabb Doctor Who ellenségre, a Weeping Angel-elekre épül. A történet szerint találunk egy elhagyott mobilt, amit bekapcsolva Petronella Osgood-tól, kissé  zakkant UNIT-tudóstól kapunk egy rejtélyes üzenetet, amiben a segítségünket kéri. Ugyanis elszaporodtak a nyamvadt kőangyalok a klasszikus Stephen Moffat-féle Blink epizódból ismeretes házban. A rettegés garantált lesz ebben az FMV-vel előadott nyomozásban, az tuti.

Mindkét játék valamikor jövő tavasszal érkezik.