Talán sokan bele sem gondolnak, hogy rengeteg cuki, vagy épp vicceskedő kaland mellett vannak nagyon sötét és komor témák, amikről az ember azt hinné, nem kerülnek feldolgozásra. Hát erre cáfoltak rá a The Coffin of Andy and Leyley készítői, ami sokak szemében túl mehet a jóízlés határán.

Minden korszaknak megvannak a maguk botrányos címei - elég csak a ‘90-es évek vértől és erotikától túlfűtött FMV-kalandjaira gondolnunk -, és olybá tűnik, idén ezek egyike lehet a Nemlei kalandjátéka, ami október 13-án jelent meg korai hozzáférésben, egyelőre két fejezettel. A narratív alapú és könnyed fejtörőkkel megbolondított rajzolt kalandjáték alapvetően a kannibalizmusról szól, de nem ez a legdurvább dolog benne.

Az alapsztori amúgy nagyjából annyit takar, hogy két testvér - egy 22 éves fiú és egy 20 éves lány - kannibalizmust kezd el gyakorolni, miután szemtanúi lesznek valami elcseszett sátáni rituálénak. Kezdve a szomszéddal, aki belehalt a rítusba. Mondhatni, evéstől jön meg az étvágy, és innentől kezdve már tudatosabb vadászatba kezdenek. A testvérek között viszont van valami különleges kötődés.

És ez az a pont, ami sokakat kiakaszthat, ugyanis a játék lehetőséget biztosít rá, hogy elmenj egy vérfertőzős irányba, amit a Steam-oldal nyilván nem tol egyenesen a képedbe, mindössze egy rejtélyes „különösen toxikus testvéri kapcsolat”-ot említ. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy ez csak egy lehetőség, nem kötelező, ha beéred csupán mások elfogyasztásával.

Ami mindenképp említésre méltó még, hogy a játékról közel 8000 értékelés született másfél hónap alatt a Steamen, és ezek 97%-a pozitív! Talán nincs is ebben semmi különös, hisz az emberek szeretik, ha sokkolják őket, ha feszegetik a tűrőképességüket. És bizony, ha lehámozzuk az extrém körítést, ez simán lehet egy jól megírt játék is, téma ide vagy oda.

Ha kíváncsivá tett, pontosan milyen a The Coffin of Andy and Leyley, csekkold az előzetesét! A teljes játék jövőre várható, amiben egy további fejezet lesz elérhető, ám annak lesz két különböző fő változata, attól függően, milyen utat jártál be addig.