Stanisław Lem 100. születésnapja alkalmából megkezdődött a visszaszámlálás, amely egészen a játék megjelenéséig tartani fog.

Nagyszerű ötlettel állt elő a Starward Industries csapata, akik a nagyban készülő, retró-futurisztikus thrillerjük, a The Invincible promózásaként, létrehoztak egy interaktív weboldalt, amelyen keresztül intergalaktikus utazásra hívják a játékosokat, miközben Stanisław Lem sci-fi író 100. születésnapjáról sem feledkeztek meg.

Az űrhajó küldetésének minden egyes állomása az emberiség legfontosabb mérföldköveit jelzi az űrkutatás történetében, valamint betekintést nyújt Lem történeteibe és műveibe, így a játékosok minden egyes kattintással és görgetéssel többet fedezhetnek fel, miközben az űrhajó a külső Naprendszert és az azon túl lévő új, eddig elérhetetlen helyeket jár be. Talán még olyanokat is, amelyek számunkra, emberek számára is tiltottak.

A fejlesztők arra ösztönzik a játékosokat, hogy szorosan kövessék a visszaszámláló óráját és a hajó útját, mert valahol az űr mélyén a valós világ és a The Invincible játékvilágának összetalálkozása várható. Az utazás jelenlegi pontját a LEM csillag jelképezi, amely az író 100. születésnapja alkalmából a Lem évének a kezdetét ünnepli.

A világhírű sci-fi író művei által inspirált The Invincible egy belső-nézetes sci-fi thriller, amelynek története egy retró-futurisztikus idősíkban játszódik. A játékban a játékosok egy távoli bolygóra, a Regis III-ra kerülnek, amely teljes egészében az atompunk-esztétikát hordozza magában. Bár a játék univerzumában a technológia olyannyira előrehaladott, hogy már a világűr zökkenőmentes felfedezése is lehetségessé vált, a berendezések továbbra is analógok, mivel a digitális forradalom még nem zajlott le.

A Stanisław Lem regényén alapuló játékot az a független Starward Industries csapat készíti, melynek fő feje a hosszú éveken át producerként és projektvezetőként a CD Project RED-ben munkálkodó Marek Markuszewski, aki olyan címeken dolgozott (és a csapat néhány másik tagja), mint a Witcher 3, vagy a Cyberpunk 2077.

Az interaktív, hivatalos weboldalt ide kattintva tudjátok megnyitni. A játék pedig Windowsra, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re jelenik meg... majd valamikor a jövőben.