10 év után végre folytatást kap a milliók által játszott trilógia.

A Deep Sleep trilógia első része még 2012-ben látott napvilágot, és mivel Flash-ben készült, ezért csupán böngészőkön keresztül volt futtatható. Ennek ellenére a sorozat hatalmas sikert aratott (több millióan játszottak velük) és viszonylag sok díjat is bezsebelt. Az egy személyes, lengyel Scriptwelder stúdió játékait 2019-ben végül az Armor Games Studio hozta vissza a Flash játékok temetőjéből. De nem csak a Deep Sleep sorozat tagjai kerültek fel Steamre, hanem Scriptwelder egy másik sikeres antológiája is, a Don’t Escape. Utóbbi 2019-ben kapott egy teljes értékű, kommersz folytatást Don’t Escape: 4 Days to Survive címen. A héten pedig Scriptwelder és az Armor Games bejelentették, hogy 2023-ban a Deep Sleep trilógia is folytatást kap, aminek a sorozat rajongói biztosan nagyon megörültek, hisz majdhogynem 10 évet kellett várniuk erre a pillanatra.

A Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken címet viselő legújabb (negyedik) részben egy Amy nevű, kisvárosi állatorvosnőt irányítunk, akinek világát „elborítja” a sötétség, miután elhidegült bátyja, Thomas megmagyarázhatatlanul és hirtelen meghal. Többek között azt is kideríti Thomasról, hogy titokban a tudatos (éber) álmodással kísérletezgetett, és lassan a megszállottjává vált a munkájának. Ahogy Amy beleássa magát a férfi többéves kutatásaiba, saját álmai is eltorzulnak és kicsavarodnak, és azon kezd tűnődni, hogy Thomas talán valami rendkívüli dologra jött rá, és talán, de csak talán, nem is halt meg valójában.

Az első információk alapján a Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken a hagyományos kalandjáték elemek mellett némi akciót is magában rejt majd, ugyanis a rémálmok során Amyre törő ellenfeleket valahogy el kell majd tennünk láb alól, amivel nem csak Amyt mentjük meg, de az álmait is átformáljuk. A játék kellemesnek tűnő pixel-art grafikát, point-and-click irányítást, rengeteg fejtörőt és különböző befejezéseket tartalmaz majd.

Egyelőre csak Windowsra jelentették be hivatalosan, de ha minden igaz, akkor más platformokra is érkezni fog a Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken. Addig is, csapjatok le a stúdió előző játékaira, amiket itt tudtok megvenni.