Egész kellemes meglepetésként érkezett tegnap a hír, hogy a texasi Aspyr stúdió a Crystal Dynamicszel együttműködve felújítja az első három Tomb Raider epizódot.

A Tomb Raider I-ből az 1996-os debütálása óta több mint 95 millió példányt adtak el világszerte, és a felújított verzió az „Unfinished Business” kiegészítőt is tartalmazza majd, amely négy új bónusz pályát ad két extra fejezetben.

Tomb Raider I-III - Remastered - screenshot 01

A Tomb Raider II-ben Larára hárul a feladat, hogy visszaszerezze a legendás Xian tőrét, amely állítólag egy tűzokádó sárkány erejét adja birtokosának. A felújított verzió tartalmazza az „Arany maszk” bővítményt, amely öt új bónusz pályát ad a játékhoz egy külön minikalandban.

Tomb Raider I-III - Remastered - screenshot 02

A Tomb Raider III remaszterelt verziója szintén tartalmazza az eredeti játék bővítményét, a „The Lost Artifact”-ot, amely hat új pályát tartalmaz.

Tomb Raider I-III - Remastered - screenshot 03

A játékosok a maguk módján élhetik át az utazást: menet közben válthatnak a továbbfejlesztett és az eredeti grafika között, valamint a klasszikus és a modern joystick-irányítási sémák között. A rajongók számos minőségbeli javulást is felfedezhetnek, többek között a kamera rögzítését és a trófeákat (achievements).

A remaszterelt játékokat egyetlen csomagban adják majd ki, és felújított grafikát és teljesítményjavítást ígérnek. A gyűjtemény már ma előrendelhető, és 2024. február 14-én jelenik meg PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, valamint PC-re a Steamen és a GOG-on keresztül.

Persze most mindenki (a jól nevelt AG olvasókat kivéve) Lara felturbózott dekoltázsára koncentrál, minket mégis az érdekel leginkább, hogy a savanyú-pofa komornyikunkat be tudjuk-e majd zárni a fagyasztókamránkba. Erről sajnos még nem érkezett hír...