A Faraday Protocol egy belső-nézetes, a fejtörőket előtérbe helyező, 3D-s, sci-fi kalandjáték, melyben a játékos a titokzatos OPIS űrállomáson/bioszférán rekedt idegen régészt, Raugot irányítja.

Az olasz Red Koi Box csapat legújabb játékában egy idegen lényt irányítunk majd, aki régészként egy számára is teljesen idegen helyen, egy titokzatos és csak szimplán OPIS-nak nevezett űrállomáson/bioszférán ragadt. Nincs más lehetősége, mint elindulni és feltérképezni a helyet, hogy minél többet megtudjon erről a több tízezer éve alhagyatott helyről. Raug egy idő után rájön, hogy az állomást egy különös mesterséges intelligencia irányítja, aki IRIS-nak nevezi magát.

Játékmechanikailag a Faraday Protocol egy tipikusan Myst-szerű, belső-nézetes, szinte csak a fejtörőkre koncentráló játéknak tűnik. A játékosnak az OPIS rejtvényeinek megoldásához az úgynevezett Bia-Toolt kell majd használnia - valamiféle idegen fegyvert. Ez az idegen segédeszköz lehetővé teszi Raug számára, hogy elnyelje az energia bizonyos formáit és újratermelje azokat, amikkel aztán aktiválni és manipulálni tudja az űrállomás gépezetét.

A játék bejelentése mellé egy rövidke gameplay videót is elérhetővé tett számunkra a produktum kiadója. A kiadó pedig nem más, mint a kalandjátékos körökből elég jól ismert német Deck13 cég, akik úgy néz ki, hogy egy külön csapatot hoztak létre a kisebb indie fejlesztőcsapatok kisegítésére.

A játék valamikor 2021-ben érkezik, és egyelőre úgy néz ki, hogy csak PC-re.