Az olasz Red Koi Box csapat legújabb játékában egy idegen lényt irányítunk majd, aki régészként egy számára is teljesen idegen helyen, egy titokzatos és csak szimplán OPIS-nak nevezett űrállomáson/bioszférán ragadt. Nincs más lehetősége, mint elindulni és feltérképezni a helyet, hogy minél többet megtudjon erről a több tízezer éve alhagyatott helyről. Raug egy idő után rájön, hogy az állomást egy különös mesterséges intelligencia irányítja, aki IRIS-nak nevezi magát.

Játékmechanikailag a Faraday Protocol egy tipikusan Myst-szerű, belső-nézetes, szinte csak a fejtörőkre koncentráló játéknak tűnik. A játékosnak az OPIS rejtvényeinek megoldásához az úgynevezett Bia-Toolt kell majd használnia - valamiféle idegen fegyvert. Ez az idegen segédeszköz lehetővé teszi Raug számára, hogy elnyelje az energia bizonyos formáit és újratermelje azokat, amikkel aztán aktiválni és manipulálni tudja az űrállomás gépezetét.

A játék bejelentése mellé egy rövidke gameplay videót is elérhetővé tett számunkra a produktum kiadója. A kiadó pedig nem más, mint a kalandjátékos körökből elég jól ismert német Deck13 cég, akik úgy néz ki, hogy egy külön csapatot hoztak létre a kisebb indie fejlesztőcsapatok kisegítésére.

A játék valamikor 2021-ben érkezik, és egyelőre úgy néz ki, hogy csak PC-re.