A görög Ares Dragonis csapat alighogy befejezte a The Shore és a The Shore VR című horrorját, máris egy újabb játékon dolgozik, ami bár szintén egy H.P. Lovecraft által inspirált parázós cucc lesz, viszont ezúttal nem csak egymagunkban, hanem összesen négy barátunkkal együtt reszkethetünk játszás közben.

Az Eresys névre keresztelt új produktumuk egy 4 fős kooperatív móka lesz, amely a csapatmunkára és a taktikára helyezi a hangsúlyt. A háttértörténet szerint egy száműzött szektatag a rendtől ellopott könyvvel és annak tartalmával játszadozik egy elzárt szigeten. Tettei végül a halálához vezetnek a sziget lakóival együtt, ráadásul egy Ürességnek nevezett portált is nyitva hagyott, amiből különös lények szivárogtak át a világunkba. Rád és a szektatársaidra marad a feladat visszaküldeni az entitásokat oda, ahonnan jöttek, és ha már ott vagytok, jó lenne, ha a portált is lezárnátok.

A készítők elmondása szerint a céljuk ezzel a címmel az, hogy egy magával ragadó és részletes környezetet, a szörnyek és karakterek egyedi bemutatását, valamint, hogy egy olyan lovecraftias történetet kínáljanak, amely Eresyst és a The Shore-t is összeköti. Ami a játékmechanikát illeti, fejlesztőcsapat új technológiákon dolgozik, amelyek mesterséges intelligencia funkciókat tartalmaznak, és rengeteg lehetőséget adnak a játékosoknak egy-egy játékbeli feladat, illetve probléma elhárításához.

A játékban található entitások nem a tipikus „szörnyek” lesznek, ugyanis minden döntésünket és cselekedetünket kiszámítják, illetve tanulnak majd belőlük. Emiatt a cselekedeteink azonnali hatással lesznek a beépített AI funkciókra, és a lények új módszereket találnak majd ki, hogy felfaljanak minket.

Az Eresys valamikor 2023 második negyedévében érkezik Steamre.