Ijesztő azért valahol, hogy a sétaszimulátor műfaját megteremtő Chinese Room immár hét éve nem jelentkezett történetorientált játékkal. Egészen idáig. A Still Wakes the Deep valahol a Dear Esther és a Machine for Pigs között foglal helyett, vagyis nem csak kóricálgatni fogunk benne, hanem néhányszor szívrohamot is kapni közben.

A Skócia partjaitól nem messze működő olajfúrótornyon, a Beaira D-n az 1975-ös év telén az eddigi legnagyobb izgalmakat leginkább a csendesen hullámzó tenger bámulása jelentette, azonban egy szép napon rettenetes vihar támadt, ráadásul elment az áram is, meg megszakadt az összeköttetés a szárazfölddel. Mi egy olajfúró munkást alakítunk, aki először természetesen az áramellátás helyreállításán kezd el ügyködni, de hamar kiderül, hogy sokkal sötétebb erők machinálnak a háttérben, nem csak arról van szó, hogy elfelejtették befizetni a villanyszámlát. Hamarosan ugyanis mindenféle, a legfélelmetesebb rémálmokba illő jelenetek elevenednek meg a tornyon.

A játékmenet nem csak egyszerű sétálásba oldott hangoskönyvből fog most állni, hanem sokkal inkább horror-kalandszerű lesz: nagyrészt menekülnünk kell majd az életünkre törő rémségek elől, miközben egyszerűbb feladványokat oldunk meg és megpróbáljuk a tornyon tartózkodó sorstársainkat is megmenteni (akiket mind autentikusan beszélő skót színészek szólaltatnak meg). Tehetjük mindezt valamikor a jövő év elején Pc-n, Xboxon, vagy akár Ps5-ön is. Nézzetek is hangulatos trailert róla: