Egyre közeledik a játék megjelenése, és most már a speciális változat tartalma is ismertté vált.

A NACON és a Daedalic nem igazán titkolja, hogy a Drágaszág (Precious) Editiont leginkább a legnagyobb Tolkien-rajongóknak szánják, és őket vették alapul, amikor a változat tartalmát állították össze. A két cég mindent megtett, hogy egy magával ragadó csomagot állítson össze, amely több mint 100 lenyűgöző művészeti alkotást, egy Középfölde-ismereteket elmélyítő lore kompendiumot, a játék zenei alapanyagát, valamint a cselekmény tündéinek további szindarin nyelvű sorait tartalmazza.

Maga a játék egy sztoriorientált, lopakodós akció-kalandjáték lesz, amelyben eldönthetjük, hogy gyilkolunk, vagy a furfangosságunkat kihasználva megkerüljük az ellenfeleket, illetve túljárunk az eszükön. Ezek a döntéseink hatással lesznek a karakterünkre, Gollamra/Szméagolra, akinek a személyisége ezek alapján formálódik tovább.

A The Lord of the Rings: Gollumot a Daedalic Entertainment szenvedélyes tolkienistáiból álló kis csapata fejlesztette a Middle-earth Enterprises-szal együttműködve. A játék Windowsra, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és Nintendo Switch-re jelenik meg, méghozzá már a következő hónapban, azaz május 25-én.