Holnap érkezik az A Twisted Tale névre hallgató humoros point-and-click, ami igyekszik a klasszikus rajzolt kalandokból meríteni – amik olyan jók voltak, hogy inkább a gép előtt ragadtunk, semmint kimentünk az utcára játszani -, mind a fejtörők, mind a karakterek tekintetében... elég csak a depressziós Halált említeni.

A sikeres Kickstarter-kampánnyal megtámogatott játék főhősnője Vio, akit egy különböző birodalmakon át vezető utazáson át kísérhetünk végig képtelenebbnél képtelenebb helyeken keresztül. Természetesen, az egész egy véletlen baleset következménye, aminek következtében magába szippantja egy átjáró. A teljes történet összesen 7 fejezetet fog felölelni, ám ebből csak az első lesz rögtön elérhető, ami viszont gyakorlatilag egy komplett játék lesz az ígért 6-8 órás játékidejével. A készítő elmondása szerint ugyanez lesz igaz a folytatásokra, amik DLC-ként fognak érkezni a későbbiekben.

A játék és a Voodoo Bembel mögött tulajdonképpen egy frankfurti hölgy, Eva-Ramona Rohleder áll, akire gyerekként hatalmas hatással voltak az olyan kalandok, mint a Broken Sword, a Monkey Island 3, a Toonstruck, az Orion Burger vagy épp az Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Gyakorlatilag a teljes munka az ő érdeme a történettől kezdve a párbeszédeken át a rejtvényekig, beleértve a grafikát és az animációkat is.

A Twisted Tale - screenshot 1

Utóbbiakhoz papírt és ceruzát használ, mielőtt tussal megtámogatná, az így elkészült rajzokat aztán digitalizálja, a színezést pedig már a gépen végzi. Nem használ animációs szoftvereket, minden képkockát saját maga rajzol meg. A játékot amúgy a Visionaire Engine hajtja, a motor képességeit meghaladó lehetőségekhez pedig Lua scripteket használ.

Egy ilyen elkötelezett, retróért rajongó játékfejlesztőért csak szorítani lehet, úgyhogy kíváncsian várjuk a végeredményt. A játék demója kipróbálható a Steamen, ha felkeltette az érdeklődésedet.