A kismillió hibát tartalmazó eredeti kiadásra nem nagyon lehettek büszkék Benoit Sokalék. Valószínűleg a játék sem úgy fogyott, ahogy azt eredetileg tervezték, ezért ha nem akarták, hogy a trutyi még magasabbra érjen, kénytelenek voltak kitalálni valamit.

Azzal az ötlettel álltak elő, hogy újra kiadják az áprilisban megjelent Syberia 3-at, amely az összes eddig megjelent javítás (patch) mellett tartalmaz egy új DLC-t is. Igen, kérem szépen, a point and click kalandjátékok egy új szintre léptek ezzel. Én nem nagyon emlékszem, hogy egy ilyen stílusú játék kapott-e valaha letölthető tartalmat. Persze ez nem gond, sőt, a Syberia fanok valószínűleg örülnek is neki. Én csak abban reménykedem, hogy a DLC nem kap majd egy újrakiadást pár hónap múlva a sok hibája miatt (amik remélhetőleg nincsenek benne). Az első visszajelzések azonban nem túl biztatóak. A játékosok szerint az új tartalom mindössze 20 percnyi játékidőt ígér, amiből 10 percet az átvezetők vesznek el.

Az An Automaton with a Plan-re keresztelt DLC-ben a játékos Oscar felett veszi át az irányítást, akinek az lesz a feladata, hogy felgönygyölítse Kate Walker rejtélyes eltűnését.

A Syberia 3: The Complete Journey letölthető a GOG.com-ról, akinek pedig elég a DLC is, annak a Steamre kell mennie.