Az elmúlt években érezhetően megnőtt a kínai fejlesztésű játékok száma, és ez az indie felhozatalra is ugyanúgy érvényes. Ezúttal egy animés sci-fiből, az Amber Cityből érkezett egy rövidke gameplay videó.

A történet egy fehér ruhás lányról szól, aki egy romos városban ébred. Különleges fényével titokzatos selyemgubókat világít meg, képes visszafordítani az időt, és visszaállítani a város régi pompáját. Ahogy fokozatosan helyreállítja Amber Cityt, úgy bontakozik ki előtte a város rejtelmes története.

A játékmenet lényegében a fényekkel való manipuláción alapszik, és erre épülnek a fejtörők is. A lánynak nem áll majd végtelen számú fény a rendelkezésére, ezért a játékosnak kell majd rájönni, hogy mikor és hol használja fel őket. A fejtörők egyik változata az ellenséggel való bánásmód helyes kiválasztása lesz. Ha ellenséggel találkozunk, akkor vagy óvatosan elosonunk mellettük, vagy egy spéci szinkronizációnak köszönhetően átvesszük felettük az irányítást. Valószínűleg egyik választás sem lesz egyszerű, és a játékoson múlik, hogy melyik utat választja.

Az Amber City összesen 9 fejezetet és több mint 70 gondosan megtervezett és megrajzolt szintet tartalmaz majd. A fejtörők mellett rejtett tárgyakat, zsetonokat és leveleket lehet majd begyűjteni, és egyes robotok aktiválásával további történetfoszlányok válnak majd elérhetővé.

A játék egyelőre még nem kapott megjelenési dátumot, de ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor a Steamen a kívánságlistátokra rakhatjátok.