A játék egy belső-nézetes, narratív kalandjáték lesz, amelynek középpontjában az emberiségnek az egyre inkább automatizált és dehumanizált világgal szembeni küzdelme áll.

A játékot készítő Jörg Tittel és a Wolf & Wood csapat szerint a The Last Worker egy érzelmes, elgondolkodtató történetet kínál, tele jól megírt karakterekkel, amelyeket olyan sztárok alakítanak, mint Jason Isaacs (Harry Potter, Star Trek Discovery), Ólafur Darri Ólafsson (The Meg, True Detective), Clare-Hope Ashitey (Children of Men), David Hewlett (The Shape of Water), Zelda Williams (The Legend of Korra) és Tommie Earl Jenkins (Death Stranding). A The Last Worker zenéjét Oliver Kraus szerezte, aki olyan előadókkal dolgozott együtt mint Adele, Sia és a Florence and the Machine.

A legújabb trailer betekintést enged a JFC-1 (Jüngle Fulfillment Center 1) magányos, nyomasztó, mégis furcsán szép környezetébe. A játékmenetet bemutató felvételek főhősünket, Kurtöt ábrázolják a cég által kiadott JünglePod fedélzetén, Josef Jüngle vezérigazgató „motivációs” beszédével a háttérben, amelyben emlékeztet a játékosokra, hogy a legfontosabb ügyfelek elégedettsége, mert ez az, ami összetartja a Jüngle családot, és ezt bármi áron fent kell tartani.

A játék 2022. október 19-én érkezik a Steam, az Epic Games Store és a GOG digitális polcaira. Később konzolokra is megjeleni majd, de erről még tudni pontos információt.