A Justin Wack and the Big Time Hack grafikusa egy humorous, kézzel-rajzolt kaland készítésébe fogott, amiben a halál kisinasaként kell majd tevékenykednünk, így le se tagadhatná, hogy erőteljes megihlették egyes Korongvilág művek.

Bár a hivatalosan megemlített hatások között csak kalandjátékok szerepelnek, nehéz elképzelnünk, hogy a játékot készítő Alberto Costát ne inspriálták volna a Korongvilág-regények, azon belül is leginkább a Halál-sorozat.

Death Corp - screenshot 1

A várhatóan az év második felében érkező rajzolt point-and-click kalandjáték főhőse Mort… akarom mondani, Art, aki egy tragikus kimenetelű állásinterjút követően lehetőséget kap a Haláltól, hogy gyakornokként csatlakozzon annak saját vállalatához, a Death Corphoz.

A point-and-click kalandjátékban főhősünk ügyes-bajos munkavégzését fogjuk nyomon követni, mely során a frissen elhunytak lelkét igyekszünk begyűjteni. Az eddigiekből talán már tisztán kiszűrődik, hogy nem egy véresen komoly játékkal lesz dolgunk, mégha halálban tocsogni is fog!

A tavaly sikeres Kickstarter-kampányt futott Death Corp rengeteg idióta figurát és nagyon fekete humort ígér, no meg többek között azt is, hogy csak úgy tobzódni fog a popkulturális utalásokban. Mivel csapatunk egy része igencsak odavan Sir Terry Pratchett munkásságáért, ezért mindenképpen radaron tartjuk, és kíváncsian várjuk a megjelenést.


Addig is ki lehet próbálni a hozzávetőlegesen félórás demóját Steamen, ami a készítő elmondása szerint még csiszolódni fog a végleges változatra. Továbbá kérdőjeles még, hogy lesz-e hozzá teljes szinkron, mert bár a kitűzött célra nem gyűlt össze elég támogatás, de csak minimális összeg hiányzott. De Costa ígérete szerint mindent megtesz ezért - aki nem mellesleg a Justin Wack and the Big Time Hack illusztrátora és animátora, tehát nem újonc a kalandjátékok területén -, mi pedig reménykedjünk benne, hogy összejön, mert úgy lenne az igazi!