Nemrégiben elérhetővé vált az EXP-resso Mutt steampunk vizuális regényének demója. A játékban egy Essie nevű fiatal nő szerepébe bújhatunk, aki megpróbálja megmenteni a húgát az Artisan nevű lélekrabló sorozatgyilkostól.

A nyugati kalandjátékok és a vizuálisregény-féle történetmesélés által inspirált Camera Anima olyan alkotás lesz, amiben interakcióba léphetünk a világgal, akadályokat gyűrhetünk le, titkokra bukkanhatunk, és megismerhetjük Essie emlékeit az öt évvel ezelőtt történtekről.

A játék egy olyan társadalmat mutat be, ahol a polgárok társadalmi státuszát az általuk viselt maszkok, az úgynevezett ‘Arc’-ok határozzák meg. A szóbeszéd szerint pedig azok, akik éjszaka Arc nélkül kóborolnak az utcákon, könnyen az Artisan (vagyis Kézműves) prédájává válhatnak, sorsuk pedig művésziesen elrendezett holttestként pecsételődik meg. A legutóbbi gyilkosság öt éve történt - a tettest természetesen nem kapták el -, ám csak Essie ismeri az igazat arról az éjszakáról.

Az évek óta készülő (bizony, az első előzetes 2019 decemberében jött ki) rajzolt kaland hangulatos zenét, időre menő döntéseket és többféle befejezést is ígér. Ha tetszik a friss előzetes, bátran próbáld ki a játék demóját! Amennyiben lesz konkrétabb információ a megjelenésről, mindenképpen jelezni fogjuk!