A Hollowbody címet viselő folytatás dobja a belső-nézetes, sétaszimulátoros játékmenetet, és helyette a 2000-es évek eleji horrorcímek (Silent Hill 2, 3, Kuon és a Rule of Rose) játékmenetét igyekszik átemelni.

Maradunk a nosztalgiavonaton, már ami a Kickstarter-gyűjtéseket illeti, és ezúttal egy külső-nézetes túlélő horror gyűjtéséről hozunk híreket nektek. Való igaz, hogy manapság a függetleneken kívül nem sokan merészkednek erre a terepre, és bizony, még ha meg is teszik, sajnos a legtöbbjük elvérzik a próbálkozásban. Ezúttal a Headwire Games döntött úgy, hogy visszamegy a fix kamerás horrorok idejébe, és az előző játékukban bemutatott sötét világukat egy újabb adalékkal bővítik.

A Hollowbodynak nevezett alkotásuk főhőse Mica, aki egy engedély nélküli szállítmányozó, aki egy hírhedt feketepiaci szabadúszókból álló csoportnak dolgozik. Az egyik megbízása teljesen egyszerű munkának tűnt, de persze a dolgok mégsem úgy alakultak, ahogy kellettek volna. Csupán annyi dolga lett volna, hogy keresztül repüljön a zónán, lassan és alacsonyan, hogy elkerülje a radart és az égboltot borító elektromos vihart. De valami nem stimmelt. A leszállóhely teljesen kihalt... hónapok, talán évek óta nem volt aktív...

Bár többes számban beszélek a stúdióról, valójában a Headwire Gamest egyetlen tag alkotja Nathan Hamley személyében. Ahogy a Chasing Staticot – amiről itt írtunk bővebben –, úgy a folytatást is egymaga fogja majd összerakni, beleértve a programozást, a dizájnt, de még a zenét is. A klasszikus túlélő-horror játékmenettel, dinamikus és fix kameraállásokkal rendelkező alkotást próbálja minél jobban filmszerűvé varázsolni. Ebből fakadóan a játék nagy hangsúlyt helyez a narratívára és az erős világépítésre. A többféle befejezéssel és New Game +-szal rendelkező Hollowbodyban rengeteg fejtörő vár majd a játékosra, valamint gondosan ütemezett mentési pontok biztosítják a feszültség fenntartását. Itt a játékosok szabadidejére is gondolt a készítő, tehát minden bizonnyal a legfontosabb részeken kerül majd sorra a mentési pozíció regisztrálása, hogy ne kelljen feleslegesen újrakezdeni egyes részeket.

A Kickstarter kalapozást ezen a linken keresztül tudjátok elérni. Összesen 17 324 dollárt szeretne összegyűjteni a Headwire Games, és ebből, a cikk írása idején, már 11 700 dollár össze is jött neki.