A főhőse ennek a horrorral átitatott történetnek Samuel Gordon, aki visszatér Walesbe, a birtokára, Black Minorba. Samuel már régen lezárta életének azt a részét, amelyet még e falak között töltött és nem szívesen tér vissza, még az emlékeiben sem. De hát akkor miért tér vissza? Az ok nem más, mint a nagybácsija William Gordon különös halála. Samuel nem hiszi el, hogy William öngyilkos lett. Érzi, hogy valami nagyon különös dolog áll a halála mögött.

A játék egyszerű 2D point and click, de ez biztosan nem megy rovására, épp ellenkezőleg. Egyszerűen semmi rosszat nem tudok mondani róla. Gyönyörű hátterek, köd, füst a kéményekből és ügyes háttér animációk, mint például a falevelek hullása. Meg kell hagyni az UI csapata minden részletre kellően odafigyelt és kidolgozott.

A történet, mint a grafika, PAZAR. Nagyszerűen bontakozik ki előttünk. A sztorit színesítik továbbá a remek fejtörők, mint pl. egy kép összeillesztése, amolyan puzzle módra, vagy egy kripta felnyitása középkori ?trükkök? szerint. Viszont vigyáznunk is kell ám, ugyanis a játékban nem egyszer halálos eszélynek vagyunk kitéve. Tehát ha lehetséges, akkor minél gyakrabban mentsünk, mert gondolom, tudjátok, hogy elég idegesítő tud lenni, ha minden el nem mentett beszélgetést, vagy fejtörőt előről kell kezdeni.

"Sajnos" én csak a cseh verziót tudtam kipróbálni és végigvinni, tehát nem biztos, hogy minden passzolni fog a leírásban, de hát passzolni kellene. Miért is írtam ezt le? Azért mert az angol verzió, a legtöbb kritikát a gyenge szinkronjáért kapta. A cseh verzióban viszont ez másképp van. Itt tökéletes. De hát hogy is ne lenne, hisz profi színészek adták a hangjukat hozzá. A hangok szintén szuperek. Ez az amitől a szőrszálak az égbe emelkedtek, és majd kiestek a helyükről. Már a menüben megfogott a zene és a játék többi részében sem volt ez másképp.

Az irányítás gyszerű point and click, semmi probléma nincs vele és az inventár is rendben van, igaz néhol be kell vetnünk a pixel vadászatos trükkjeinket. Ráadásul Samuel elég lassan mozog, néha már-már idegesítően nyugodtan.