What Remains of Edith Finch

8
AG.hu
9
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2017. április 25. (5 éve 4 hete)

Műfaj: Rejtélyes

Játékmenet: Sétaszimulátor, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Giant Sparrow

Kiadó: Annapurna Interactive

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Leírás:

A játék egy Washington állambeli családról szól, akiknek rejtélyes történetét több különböző történeti szál segítségével rakják nekünk össze. Ezek a történetek az 1900-as évek elejétől indulva egészen napjainkig húzódnak és minden egyes történetben más-más családtag bőrébe bújva élhetjük újra az életük egy bizonyos részét (meg a halálukat).

A játékmenet aszerint változik, hogy épp melyik családtaggal játszunk. Egyedül a belső-nézetes mód a közös bennük és az, hogy mindegyik történet az adott családtag halálával végződik.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 51

8/10 - A What Remains of Edith Finch egy különleges alkotás
2017. november. 22.
A What Remains of Edith Finch egy különleges alkotás, ami sok vidám és annál több szomorú perceket tartogat azoknak a bátor kalandoroknak, akik szeretik a nem mindennapi történeteket nem mindennapi módon ábrázolva átélni. Nem hiába lett a Time listáján a 2017-es év 3. legjobb játéka.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 59

9/10 - Egy nem hétköznapi család
2022. január. 25.

A Finch család legifjabb tagjaként térünk vissza a családi fészekbe- ami elég szürreálisan néz ki. Mintha egy meséből lépett volna elő, vagy mintha csak egy játék babaház lenne, amit több különböző darabból raktak össze. Minden családtagnak más-más „lakosztálya” volt és ezek tükrözik a személyiségüket is-ami nem volt épp egyforma. Felfedező utunk során ezekbe a lakrészekbe fogunk egymás után ellátogatni, megismerve az ott élők történetét és végzetét. Mert hogy a családot egy szörnyű átok sújtja: a tagjai nem természetes halállal halnak meg. Van, akit felnőttként ér utol, de van, aki csecsemőként végzi be sorsát.

Van ez alól egy kivétel is a nagymama személyében. Az ő szülei voltak azok, akik az egész házukat felpakolva egy hajóra (szó szerint kell érteni) az újvilágban óhajtottak letelepedni. Szerencsétlenségükre a hajó házastul elsüllyedt a parttól nem messze, az új házukat pedig ezen a parton építették fel. Mellesleg ő az, aki élő példaként nem hisz az átokban és úgy tűnik, többet tud ezekről a rejtélyes dolgokról.

A történetet leginkább naplókból bontakozik ki, illetve nálunk is van egy, amin van egy családfa. Ide jegyezzük fel, hogy éppen kinek a történetén is vagyunk túl. Ami nagyon feldobja az egész játékmenetet, hogy minden családtag története más-más stílusban van elmesélve. Van, hogy belecsöppenünk egy klasszikus amerikai horrortörténetbe, de akár egy szerepjátékot is átélhetünk, ahol mi vagyunk a hős harcos, vagy egyszerűen csak játszunk a kádban a játékainkkal. Ilyenkor átvesszük az adott személy felett az irányítást és az ő fejével gondolkodunk és látunk. Az elhangzottakat pedig kiírva is látjuk, de úgy, hogy szerves részét képezik a díszletnek. Átsétálunk rajtuk, elfújja őket a szél, leesnek. Lenyűgöző, milyen jól illik mindez ebbe a bizarr környezetbe.

A végén megismerjük a család történetét és így a sajátunkat is, de magyarázatot nem kapunk. Mindenki maga egészítheti ki a történetet saját szájíze szerint. Ami személy szerint nekem tetszik, szeretem az ilyen nyílt végű történetmesélést. Közben elgondolkodhatunk a családtagok sorsán és ezen keresztül az emberi sorsokon, vagy akár a sajátunkon is. Érdemes úgy leélni egy életet, hogy egy megfoghatatlan dologtól rettegünk, mindeközben ez lesz a végzetünk okozója is? Vagy hogy egy apró figyelmetlenség milyen súlyos következményekkel járhat?

Tessék kipróbálni, érdemes. ;-)

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

What Remains of Edith Finch
Teszt
5 éve 2 hónapja (2017. március 22.)

What Remains of Edith Finch

Bár a Giant Sparrow viszonylag ifjú és még nem is túlságosan ismert stúdió, a Sony kegyeit élvezhette ez idáig az Unfinished Swan című, igen bizarr alkotásának...