Valiant Hearts: The Great War

9.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2014. június 26. (7 éve 3 hónapja)

Műfaj: Dráma

Játékmenet: Puzzle, Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Érintőképernyős, Gamepad

Fejlesztő: Ubisoft

Kiadó: Ubisoft

Platform: iOS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Android

Leírás:

Műfaját tekintve a játék 2D puzzle/kalandjáték amely az első világháború idején játszódik. Több irányítható karakterünk van: Emile, a francia hadifogoly, Lucky Freddie az amerikai katona; Anna az ápolónő; és George az angol pilóta, valamint egy Karl nevű német katona, akinek ráadásul egy kutya (Walt) is a segítségére lesz. Mindegyiküknek van valami különleges képessége és a történet folyamán különböző helyszíneken egymásba is botlanak, hogy segítsék a történet további alakulását.

A témához méltan valódi apropója is van a játéknak, tehát megtörtént és létező elemekből építkezik a játék. Az egyik készítő üknagyapjának (Felix Chazal) a háborúban írt levelei ihlették a történetet, és a játék egyik jelenetében ráadásul az említett katona dögcédulájának digitális megfelelőjére is rábukkanhatunk. Emellett több elgondolkodtató és komoly résszel is kecsegtet a játék, és a fejlesztők nagy figyelmet szenteltek az egyén látásmódjának, pontosabban annak, hogy mennyire kegyetlennek és hitevesztettnek érzi az életet, ha egy ilyen világégésben részt vesz.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

frem

Összes értékelése: 8

9.5/10 - Nagy háború.
2020. szeptember. 10.
Erre mondják, hogy a külső után ítélj. Egyszerű oldalnézetes megjelenítés, mintha egy régi meséskönyvben mozgatnád a papírmasé figurákat. A tartalom már nem ilyen mesés, teljes valójában elénk tárja a háború borzalmát. Tele van fájdalommal, de feledhetetlen felemelő pillanatokkal is. Csak azért nem tíz pont mert tökéletes játék nincs. De ez majdnem az, ahogy a párizsi taxi szlalomozik a bombazáporban miközben Brahms Magyar tánca szól az minden pénzt megér. Blackroy74-nek köszönhetően magyarul is játszható. Ne hagyd ki!

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.