Lifeless Planet

5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2013. március 6. (11 éve 2 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi

Játékmenet: Felfedezős, Sétaszimulátor

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Egy távoli planétára látogató űrhajós nem nagyon várt dologgal találja magát szemközt: egy elhagyatott szovjet várossal. Emiatt gyanakodni kezd rá, hogy az egész küldetése csupán csak egy átverés, azonban sok mindent át kell értékelnie magában, mikor egy titokzatos fiatal nő megmenti az életét, amikkor egy halálos jelenség tör rá.

.


Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:
Videók:

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

5/10 - Az oroszok már a spájzban vannak.
2023. november. 5.

Az előzetesek alapján egy érdekes történet bontakozik ki. Csak odaútra szóló jeggyel érkezünk egy távoli bolygóra, ahol elvileg virágzó élet van. Odaérve először is csúnyán landolunk, majd ezután csak sivatagot találunk és egy szovjet kolónia maradványait. Ráadásul látomásaink vannak a feleségünkről. Szóval jó felütés, de aztán szépen minden ellaposodik.


A bolygón történt eseményeket az itt-ott menet közben fellelhető jegyzetekből tudjuk összerakni. Nem egy túl izgalmas történet bontakozik ki. Ezen az sem változtat, hogy később feltűnik egy furcsa lény, aki aztán a végkifejlet kulcsa lesz. A főszereplő háttértörténetéről csak a végén kapunk némi utalást. Ez a rész így elég gyenge.


Játékmechanikáját tekintve egy platformerrel kevert séta-pontosabban futás-szimulátor. De tényleg, a maratoni futók nem szaladnak ennyit. Sajnos a játékidő kb. kétharmadában nem csinálunk mást, mint rohanunk-szkafanderben. A többit kiteszi a platformer rész, amit igyekeztek feldobni a három dimenziós megvalósítással. Sajnos ez sem sikeredett túl élvezetesre. A legnagyobb probléma az, túlhúzzák az egészet. Nekem 7 óra körül volt a végigvitel, de 1,5-2 óra bőven elég lett volna.


A készítők próbáltak némi változatosságot vinni a játékmenetbe. Sivatag, sziklák, lávafolyam, ilyesmik. Az ugrálós rész is nehezedik idővel. Nagyobb távolságok, időlimit. De ez sem segít sokat.


Zeneként csak néhány szerzemény van, de azok kellemesek.


Kickstarteres projekt volt (elég sikeres), plusz egy kis csapat fejlesztése (akik amúgy interaktív anyagokat és videókat is készítenek különböző szervezeteknek). Talán tapasztalatszerzésnek jó volt. Azért látszik, hogy sok munkája lehetett benne, de ennek az árát ne velünk akarják megfizettetni. A 20 eurós alapárat sokallom ezért. Bár pozitívum, hogy a bevétel egy részét tudományos ismeretterjesztésre fordítják a Stage 2 Fund segítségével.


Nem szoktam ilyet gyakran mondani, de jó szívvel senkinek nem ajánlom.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.