FINAL FANTASY X

Fejlesztő: Square Enix
AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a

A 2001-ben megjelent 10. Final Fantasy volt az első a sorozatban, amely felett nem Hironobu Sakaguchi bábáskodott, ugyanis a legendás játék-tervező a közönségből erős érdektelenséget kiváltó Within Spirit CG-filmen dolgozott helyette.

A történet egyrészt egy, a hawaii-szigetvilágra hajazó világban, Spirán játszódik, másrészt időnként visszatérhetünk a futurisztikus nagyvárosba, Zanarkandba is néhány jelenet erejéig. A főhős Tidus, a játékbeli szupersport, a Blitzball sztárjaként élte életét nagyboldogan, míg egy meccs során egy hatalmas idegen erő el nem pusztította a stadiont (meg a teljes várost körülötte), és a srácot egy, a számára teljesen idegen világba ragadta. Itt Tidust mindenki bolondnak gondolja, ugyanis nagyban bizonygatja, hogy Zanarkandból származik. Ezzel csak az a gond, hogy a települést több mint ezer éve elpusztította a Sin névre hallgató gonosz erő. Tidus új barátokra lelve (a Yuna névre hallgató Summoner-lányba bele is zúg annak rendje és módja szerint) elindul felfedezni Spirat és kideríteni, hogy vajon tényleg bolond, vagy teljesen más áll-e a háttérben.

A játék fejlesztése 32.3 millió dollárba került, aminek a sokszorosa jött vissza, ugyanis a folytatásával együtt 14 millió példányban kelt el ezidáig a program.

AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 2, PlayStation 3, Vita
Fejlesztő
Square Enix
Kiadó
Square Enix
Megjelenési dátum:
2001. 07. 19.

Részletek

Műfaj: Dráma, Sci-fi, Disztopikus
Játékmenet: Puzzle, Hibrid - RPG-kaland, Narratív történetmesélés
Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam,
Playstation Store,
Konzolvilág

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Ez a játék még nem kapott értékeléseket. Légy Te az első!