Final Fantasy VII

Fejlesztő: Square Enix
AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a

A legendás J-RPG-széria 1997-es része az első a sorozatban, ami poligonos 3D-t, és pre-renderelt háttereket használt. Szintén az első, amit kiadtak Európában, és ami megjelent Pc-re is.

A sztori középpontjában Cloud Strife ex-Soldier áll, aki beáll zsoldosnak a Gaia névre hallgató világot diktatórikusan irányító óriásvállalat, a Shin-Ra ellen harcoló Avalanche terrorista csoporthoz. A magának való katona később nem csak a pénzért, hanem a régi és az újdonsült barátai kedvéért is harcba száll a világot a saját képére formálni akaró, a szörnyű balsorsa hatására megőrült Sephiroth-szal.

A korhoz képest csodálatos grafikai stílus és a sci-fis világábrázolás leginkább Tetsuya Nomurának köszönhető, aki a játék vezető grafikai dizájnere volt.

A program eredetileg még Super Nintendora készült, de a konzol nyugdíjazása után átálltak a fejlesztők N64-re. Végül különféle technikai és egyéb problémák miatt a Square összebalhézott a Nintendoval, így a Sony akkoriban egyre jobban feltörekvő gépének, a Playstationnak lehetett zászlóshajója a játék.

 

AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a
Platform
iOS, PC, PlayStation 1, PlayStation 4, Android
Fejlesztő
Square Enix
Kiadó
Sony Computer Entertainment
Megjelenési dátum:
1997. 01. 31.

Részletek

Műfaj: Sci-fi, Fantasy
Játékmenet: Hibrid - RPG-kaland
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Ez a játék még nem kapott értékeléseket. Légy Te az első!