FINAL FANTASY IX

Fejlesztő: Square Enix
AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a

A Fainaru Fantajī kilencedik része visszatér a sorozat gyökereihez és újból egy klasszikus fantasy világban játszódik királyságokkal, repülő hajókkal és mindenki kedvenceivel, a Black Mage-ekkel.

A sztori Zidane Tribal-ról szól, aki egy utazó színtársulat tagjaként érkezik Alexandriába, hogy elszórakoztassa a királyi családot és nem utolsósorban elrabolja az éppen 16. születésnapját ünneplő hercegnőt. A Garnet névre hallgató nemesi leányzó önszántából csatlakozik a hosszúfarkú (a majmoktól származtatható) sráchoz és vidám bandájához, ami a királyi testőrök kétbalkezes vezetőjével és Vivivel, a szintén szerencsétlen fekete mágussal kiegészülve indul bejárni a világot. Ugyanis az ő feladatuk lesz kideríteni milyen gonosz erő szállta meg Garnet anyját, és próbálja meg leigázni az összes királyságot.

A játék fejlesztése párhuzamosan zajlott a 8. részével ezért tudott alig egy év különbséggel megjelenni. A megjelenésekor se a játékosok, se a kritikusok nem szerették, mégis három év alatt több mint 5 millió példányban kelt el a program, és egészen nagy rajongói réteg alakult ki körülötte.

 

AG csapat:
n/a
Olvasók:
n/a
Platform
iOS, PC, PlayStation 1, PlayStation 4, Android
Fejlesztő
Square Enix
Kiadó
Square Enix
Megjelenési dátum:
2000. 07. 07.

Részletek

Műfaj: Dráma, Fantasy
Játékmenet: Hibrid - RPG-kaland, Narratív történetmesélés
Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Érintőképernyős, Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Ez a játék még nem kapott értékeléseket. Légy Te az első!