The Neverhood

Fejlesztő: The Neverhood, Inc.
AG csapat:
10.0
Olvasók:
8.0

A világ egyik leghíresebb kalandjátéka a The Neverhood, amely a szerethető humora, a gyurmás technológiája és a karakterek miatt nagyon hamar kultjátékká vált. Az eredetileg Windows 95-re megjelent alkotást később PlayStation 1-re is kiadták Japánban.

A játékban Klaymant irányítjuk, aki egy szoba közepén tér magához Neverhood különös univerzumában. Nem igazán tudja, hogy hol van, vagy hogy mit kell csinálnia. Az egyes helyszíneken rejtélyes kazettákat talál, amiket később meghallgathat és kiderül belőlük Neverhood története.

A játék nevéhez több érdekesség is fűződik. A kalandra a pénzt Steven Spielberg stúdiója, a DreamWorks Interactive szolgáltatta. A teljes játékhoz kb. 3 tonnányi gyurmát használtak fel. Itt használták először profi környezetben a világ egyik első DSLR fényképezőgépét, a Minolta RD-175-öt.

De akármennyire is lett jó a játék, a kasszáknál hatalmas bukta volt. Mindössze 42 ezer darabot adtak el belőle.

AG csapat:
10.0
Olvasók:
8.0
Platform
PC, PlayStation 1
Fejlesztő
The Neverhood, Inc.
Kiadó
DreamWorks Interactive L.L.C.
Megjelenési dátum:
1996. 06. 14.

Részletek

Műfaj: Humoros, Fantasy
Játékmenet: Puzzle, Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Gyurma
Nézet: Belső-nézetes, 3D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

-

Letöltések

Kapcsolódó játékok

Armikrog

Kapcsolódó cikkek

The Neverhood - Végigjátszások
Végigjátszás

The Neverhood

Írta: Gamma, 2007. 10. 06. 21:26

Hatalmas kedvencemről írok most végigjátszást. A Neverhood fogalom, az első játék volt, amit kb. 4 éven keresztül játszottam. Elvarázsolt a gyurmavilág, a csavaros fejtörők, a zseniális Myst-paródia. Vágjunk bele! Hatalmas kedvencemről...

Értékelések

s
suno
Olvasó
8/10
2018.01.02.
"Gyurma-land"
Nagyon ötletes , eredeti játék volt, kicsit rövid, de helye van a klasszikusok között. Aki még nem próbálta mindenképp pótolja.( A folyosón sétálós jelenet megvan? asszem kb. 40 képernyőn keresztűl gyalogoltam)
(0) (0)
Tomsess
AG
10/10
2018.01.20.
"Az örök klasszikus, amit azóta sem sikerült überelni"
Nekem a Neverhood volt az első... az első kalandjáték. Amúgy pedig mindmáig az egyik legjobb kalandjáték a világon. Az ötletesen kivitelezett gyurmavilág és a fejtörők szavak nélkül is egy olyan elegyet alkotnak, amelyek képesek beleégni az ember szürkeállományába. Terry S. Taylor zenéje pedig nagyjából olyan a játékvilágban, mint Vangelis Paradicsom meghódítása :) A játék idegesítő részei is felejthetetlenek és az 1-2 technikai hiba ellenére megérdemli a maximum pontozást. Mindenképpen próbáljátok ki!
(0) (0)

Hasonló játékok