The Longest Journey

Fejlesztő: Funcom
AG csapat:
9.3
Olvasók:
9.0

A The Longest Journey a világ egyik legismertebb és legjobb kalandjátéka, amit 1999-ben dobott piacra a norvég Funcom.

A játék két - egymással párhuzamos - világban játszódik. Az egyik a Stark, amely a mi világunknak felel meg. Ezt a világot, amit a tudomány és a technika uralja. A másik Arcadia, a mágia világa, ahol különböző varázslatos lények élnek. A történet főszereplője, a Starkban élő, tizennyolc éves képzőművészeti tanuló April Ryan. Aprilnak különös álmai vannak, melyekben fura helyszínekre látogat el. Rájön a két világ közti párhuzamra, és arra hogy az Arcadiát és Starkot elválasztó határvonal vékonyodik, ezzel káoszt előidézve mindkét világban. April rájön, hogy ő egy Shifter (Váltó) aki képes a világok közt utazni. Ráhárul a feladat, hogy megállítsa a káoszt, és helyrehozza az Egyensúlyt a két világ között.

A játék hatalmas sikernek örvendett, és nem egy helyen elnyerte az év kalandjátéka díját.

AG csapat:
9.3
Olvasók:
9.0
Platform
iOS, PC
Fejlesztő
Funcom
Kiadó
Empire Interactive
Megjelenési dátum:
1999. 11. 19.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Fantasy
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Point & click, Érintőképernyős
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG

Letöltések

Magyarítás - The Longest Journey - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

The Longest Journey - Végigjátszások
Végigjátszás

The Longest Journey

Írta: Gamma és Tomsess, 2009. 10. 01. 19:02

A TLJ a modern kalandjátékok egyik gyöngyszeme. Kimagaslóan jó történetével, brutálisan hangulatos cselekményével és az egyik legeltaláltabb főhőssel megérdemelt helyet foglal el a kalandorok szívében.

Megújul a születésnapos ScummVM
Hír

Megújul a születésnapos ScummVM

Írta: Marczali Tamás, 2020. 10. 10. 11:40

Kedvenc kalandjáték „emulátorunk” a napokban lett 19 éves, amit igen tisztességesen ünnepeltek meg a fejlesztők. Összeolvasztják ugyanis egy al-projektjükkel, a ResidualVM-el. Ami szép és jó, de mit is jelent a gyakorlatban? Csupán annyit,...

Értékelések

Rowli
AG
9.5/10
2017.11.18.
"Gyönyörű és izgalmas fantasy sci-fi"
Kevés az olyan játék, amely olyan jól elő tudja adni a sztorit egy point and click kalandjátékban, mint a The Longest Journey. A fejtörők jól eltaláltak, szépen beleillenek a történetbe és minden egyes puzzle illeszkedik valahová. A karakterek nagyszerűen megírtak és annyira belém égették magukat, hogy a legtöbbjükre most is emlékszek, pedig jó rég volt már, hogy kijátszottam ezt a játékot. Ez a játék minden kalandjátékos számára kötelező alkotás.
(1) (0)
Tomsess
AG
9/10
2018.01.20.
"Egy hosszú kaland, amely egy percig sem unalmas"
A The Longest Journey a nevéhez hűen egy vaskos kalandjáték, ami azonban egy percig sem válik monotonná. A fejlesztők által megteremtett mindkét világ magával ragadó, a karakterek és a dialógusok érdekesek. Megannyi felejthetetlen feladvány van benne, amikre még ennyi év után is pontosan emlékszem. Külön kiemelendő, hogy bár nincsenek alternatív befejezések, de a megoldandó feladványokat néha kedvünk szerinti sorrendben oldhatjuk. Akinek tetszett a Syberia mesebeli világa, semmiképpen sem hagyja ki ezt sem!
(0) (0)
f
frem
Olvasó
9/10
2020.09.10.
"Az Egyensúly kísérje utatokat!"
Kalandjáték kedvelőknek kötelező darab! A grafikán finoman szólva is látszik milyen régi játék, de ez senkit ne tántorítson el! A történet lenyűgöző! Fantasy, sci-fi, csavaros sztori, szerethető(és utálható) karaktererk, humor: mindezt megtaláljátok benne. Sokat kell olvasni, kicsit az agyat is megtornáztatják a feladatok(de azért nem nagyon). Üdítő volt vele játszani, a mai csili-vili, pörgős játékok után. Csak ajánlani tudom!! Ráadásul igényes magyarítás érhető el hozzá i2k, Takysoft és Via_Mala jóvóltából! Ne a Magyarítások Portálról töltsétek le, az nem működik, hanem a játék SG fórumának fejlécéből, az tökéletes!
(0) (0)