SOMA

Fejlesztő: Frictional Games
AG csapat:
5.5
Olvasók:
n/a

A SOMA egy olyan sci-fi horror játék az Amnesia sorozat alkotóitól, amely az identitásról, a tudatosságról és arról mesél, hogy mit is jelent pontosan embernek lenni.

A rádió meghalt, a felszínről többé semmi hír nem érkezik, az élelmiszer tartalékok kimerültek, és a gépek elkezdték azt gondolni, hogy emberek. A víz alatti létesítményben - a PATHOS-II-ben - elviselhetetlen az elszigeteltség, mégis nehéz döntéseket kell hoznunk. Mit lehet még tenni? Van-e még értelme küzdeni? Maradt-e még valami, amiért érdemes harcolni?

AG csapat:
5.5
Olvasók:
n/a
Platform
Mac OS, PC, PlayStation 4, Xbox One, Linux
Fejlesztő
Frictional Games
Kiadó
Frictional Games
Megjelenési dátum:
2015. 09. 22.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Horror, Sci-fi
Játékmenet: Sétaszimulátor, Narratív történetmesélés
Grafikai stílus: 3D
Nézet: Belső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
Playstation Store,
Xbox Live,
GOG

Letöltések

Magyarítás - SOMA - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

SOMA - biztonságos mód kerül a játékba
Hír

SOMA - biztonságos mód kerül a játékba

Írta: Kalász Tamás, 2017. 11. 19. 11:35

A SOMA a játékosokat két részre osztotta: akik imádták és akik utálták. Jómagam az utóbbi csoportba tartozom, de nem azért, mert rossz a játék, hanem mert annyira frusztráló játékmeneti elemeket tartalmaz, amiket én képtelen vagyok hosszú...

Értékelések

Norbi
AG
5.5/10
2017.12.05.
"A Frictional egyik legkevésbé érdekes játéka"
Annyira nem emlékezetes játék a SOMA, hogy szerintem ha arra kérnék meg bárkit is aki játszott a játékkal, hogy mondja el, hogy mire emlékszik belőle, nem hiszem, hogy érdemleges választ kapnék rá. Játékmenetében meg hátralépett egy párat a játék, a vérfagyasztó rémület helyett inkább frusztráló bújkálás és szenvedés vár a játékosra. A víz alatti világ tényleg jól néz ki, sok helyen a hangulat is a helyén van, de az a jópár óra ami a játékkal telik, nem igér túl sok érdekeset. Nem sikerült megkedvelnem a játékot, a Machine for Pigs után (bár azt a thechineseroom fejlesztette) a SOMA-t tartom a stúdió leggyengébb játékának.
(0) (0)