Papers, Please

Fejlesztő: Lucas Pope
AG csapat:
8.8
Olvasók:
9.0

Ebben a kritikusok által is nagyra tartott játékban egy határőrt alakítunk, akinek az a csodálatos megtiszteltetés jutott osztályrészül, hogy az Arstotzka nevű képzeletbeli diktatórikus államban minél jobban végezze a munkáját. A munka a játék elején rutinszerűnek tűnik: a határt átlépni kívánó emberke bejön a kis bódénkba, átadja az érvényes(?) papírjait, mi leellenőrizzük, és ha mindent rendben találunk, mehet is rá az engedélyező pecsét, és jöhet a következő kérvényező. Azonban nem mindegy, hogy kiket engedünk át, és az eleinte egyszerűnek tűnő feladat, egy öngyilkos merénylő miatt kezd egyre komplexebbé válni. Még több papírmunka, még több ellenőrzés, még nagyobb hibalehetőség.

A játék annyira lenyűgözően jó lett, hogy a mai napig az összes platformot beszámítva, több mint 1.8 millió példányt adtak el belőle.

AG csapat:
8.8
Olvasók:
9.0
Platform
iOS, Mac OS, PC, Linux
Fejlesztő
Lucas Pope
Kiadó
Lucas Pope
Megjelenési dátum:
2013. 08. 08.

Részletek

Műfaj: Dráma, Disztopikus
Játékmenet: Szöveges kalandjáték, Narratív történetmesélés
Grafikai stílus: Pixel
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click, Érintőképernyős
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG,
Apple Store

Letöltések

Magyarítás - Papers, please - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Papers, please! rövidfilm a láthatáron
Hír

Papers, please! rövidfilm a láthatáron

Írta: Kiss Norbert, 2017. 10. 29. 8:16

Lucas Pope méltán híres játéka filmátiratot kap, méghozzá nem is akármilyet.

Papers, please
Teszt

Papers, please

Írta: Kiss Norbert, 2014. 04. 30. 22:00

Bürökrata szimulátor nem sok jelent meg széles e világon, különböző korok működését bemutatók azonban igen. Itt volt az ideje, hogy valaki kezébe vegye a dolgokat és rámutasson az emberi hülyeség bizonyos fokaira, egy okosan felépített...

Értékelések

mezgerg
AG
8.5/10
2017.11.03.
"Telitalálat"
A sztori mód remek, az atmoszféra annyira beszippantott, hogy miután sikeresen kivittem a játékot szerencsésnek éreztem magam, hogy van itthon fűtés és van mit ennem.
(0) (0)
Norbi
AG
9/10
2017.11.16.
"Lucas Pope első saját próbálkozása aranyat ér, ami hosszú távon is megtartja az értékét"
Lucas Pope megcsinálta a tutit: összekalapált egy biztos alapokon álló játékdizájnt amely addiktív és élvezetes, az izgalmakat és a humort sem nélkülözi. A Papers, please az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb játéka amelyben nem fogjuk spórolni magunktól a vele eltöltött időt. Ezzel pedig az egyik legfontosabb dolgot abszolválta a svéd készítő. ...Teljes cikk...
(0) (0)
Tyucsev
Olvasó
9/10
2017.11.22.
"Addiktív bürokrácia"
Nem gondoltam volna, hogy egy vámtisztviselő szimulátor ennyire élvezetes lehet, de fél óra után ez a véleményem megváltozott. Nagyon jól el lett találva ez a játék, hosszú órákra leköti az embert. Talán azért, mert életszerű? Nem tudnám megmondani. Többször is újrajátszható, stílustól függően. Én először saját magamból indultam ki-csak végzem a munkám :-) De lehetünk korruptak, sötétben bújkáló ellenállók, stb.
(0) (0)

Hasonló játékok