Life is Strange

Fejlesztő: DONTNOD Entertainment
AG csapat:
9.3
Olvasók:
n/a

A 2010-es évek egyik leghíresebb és legkiemelkedőbb kalandjátéka, amely a játékosok körében nem ok nélkül lépett kultstátuszba. Ez volt a Dontnod második olyan játéka, amely női főszereplőt kapott. Állításuk szerint a legtöbb kiadó nem igazán tudta elfogadni, hogy egy nőre szabják a legfontosabb szerepet (ráadásul kettőre), de ők mindenáron kitartottak amellett, hogy itt az ideje a játékokban is a nemek egyenlőségére törekedni. Végül a Square Enixnél kötöttek ki. A SE azonban határt szabott nekik: csak kisebb összeget ad a fejlesztésre és azt is csak akkor, ha epizodikus formában jelenhet meg.

A játék két tinédzser, Max és Chloe történetét mutatja be. Max, a szülővárosába visszatérő, visszahúzódó és a fotózásért rajongó lány, akinek elsődleges feladata, hogy beilleszkedjen a többi hasonló korú diákhoz a helyi iskolában. Chloe pedig, egy örök lázadó típus, aki leginkább csak zenét hallgatna és a környéken csatangolna.

A játék a rengeteg elismerés és díj mellett anyagi sikert is hozott a Dontnod csapat számára, akiknél először történt meg a megalapításuk óta, hogy nem nekik kellett a kiadóknál könyörögniük, mert azok jöttek el hozzájuk.

AG csapat:
9.3
Olvasók:
n/a
Platform
Mac OS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Linux, iOS, Android
Fejlesztő
DONTNOD Entertainment
Kiadó
Square Enix
Megjelenési dátum:
2015. 01. 30.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Dráma, Sci-fi
Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam,
Playstation Store,
Xbox Live

Letöltések

Magyarítás - Life is Strange - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál
Hír

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál

Írta: Kalász Tamás, 2020. 11. 06. 8:52

A Life is Strange alkotói jelenleg összesen 6 játékon dolgoznak, ha a Twin Mirrort is beleszámítjuk.

Értékelések

Rowli
AG
9.5/10
2017.12.02.
"Egy játék, amit nem tudok nem szeretni"
Egy játék, ami szinte a semmiből érkezett. Mégis megmutatta az interaktív filmekre és narratív történetmesélésre koncentráló fejlesztőknek - Telltale rád gondolok - hogyan kell ezt a dolgot rendesen csinálni. Csak azért nem adok rá 10-est, mert tökéletes játék nem létezik.
(0) (0)
Norbi
AG
9/10
2017.12.05.
"Eredeti sztori, kíváló végeredménnyel"
A Life is Strange egy jó példája annak, hogy hogyan lehet egy érdekes és eredeti sztorit tálalni, és eladni. Történetmesélésben az utóbbi évek egyik legjobbja, a főhősök szintén a legemlékezetesebbek az elmúlt időszakban megjelent játékok közül. Játékmenetében nem nyújt túl sokat, könnyen kiismerhető a kezelése is, ebből a szempontból túl sokat várni nem érdemes tőle. De amit vállal azt maximálisan hozni tudja, ha valaki kedveli a Telltale féle vonalat, annak mindenképp csak ajánlani lehet ezt a játékot.
(0) (0)