Fahrenheit (Indigo Prophecy)

Fahrenheit (Indigo Prophecy)

Fejlesztő: Quantic Dream
AG csapat:
8.5
Olvasók:
7.5

A Fahrenheit a Quantic Dream egyik legismertebb játéka, amely azokban az években jelent meg, amikor szinte mindenhol temették a kalandjátékokat. Azonban a QD a Fahrenheittel megmutatta (nem csak a játékosoknak, de a kiadóknak is), hogy a kalandjátékoknak nem muszáj csak point and click-szerűeknek lenniük. Bár ilyen újítással próbálkozott a Broken Sword 3 és Dreamfall is, igazi sikert csak a QD csapata volt képes elérni.

A történet szerint New Yorkban járunk, télen, szakadó hóesésben. Egy gyorsétterem WC-jében a főszereplőt, Lucas Kane-t hatalmába keríti valami megmagyarázhatatlan, természetfeletti dolog és gyilkosságra kényszeríti őt. Lucasnak csak nagyon kevés ideje marad arra, hogy eltüntesse a nyomokat maga után és megpróbáljon rájönni, hogy mi is történt vele valójában. Hamar a nyomába szegődik a két talpraesett nyomozópáros: Carla Valenti és Tyler Miles, akik szintén irányítható karakterek.

A cselekmény során a játékosnak döntéseket kell hoznia, amik jelentősen befolyásolják a játék végkimenetelét, valamint ügyelnie kell az irányítható karakterek mentális szintjére. A játék erős kritikákat kapott a QTE erőssége miatt, de emellett nagy sikert is aratott a játékosoknál és a kasszáknál.

AG csapat:
8.5
Olvasók:
7.5
Platform
PC, PlayStation 2, Xbox
Fejlesztő Kiadó
Atari, Inc.
Megjelenési dátum:

Részletek

Műfaj: Sci-fi, Thriller, Rejtélyes, Dráma
Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Interaktív film
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

-

Letöltések

Magyarítás

Kapcsolódó cikkek

A Quantic Dream fődizájnere új stúdiót nyitott
Hír
A Quantic Dream fődizájnere új stúdiót nyitott
Írta: Kalász Tamás, 2017. 11. 09. 8:15

Caroline Marchal a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls fődizájnere néhány más kollégájával együtt kilépett a Quantic Dream és a Sony csapatából, hogy egy új játékfejlesztő stúdiót hozzon létre Londonban.

Értékelések

Rowli
admin
8.5/10
2017.11.02.
"Inkább még játék, mint interaktív film"
Mindig jó olyan játékot játszani, ami alapjaiban rengeti meg az eddig ismert és bevált játékmeneti formákat. A Fahrenheit bár nem volt hibátlan és a történetben (mint David Cage összes játékában) is volt egy-két plot-hole, de mint játék iszonyat jól bevette magát a szívembe. És ez a Quantic alkotás még tartalmazott igazi fejtörőket. A QTE jeleneteket utáltam, de gamepaddal simán megoldhatók.
(0) (0)
Tyucsev
7.5/10
2017.11.22.
"Formabontó játékmenet"
Engem elsősorban a stílus újfajta megközelítése fogott meg. A történet valóban nem volt az igazi, inkább csak hátteret adott az egésznek. Jómagam billentyűzettel játszottam végig, egy helyen volt csak, hogy nagyon sokat szerencsétlenkedtem. Itt a klasszikus kalandjátékokkal ellentétben gyors reagálás is kell.
(0) (0)