Day of The Tentacle Remastered

Fejlesztő: Double Fine Productions
AG csapat:
8.0
Olvasók:
7.0

A Maniac Mansion közvetlen folytatásaként a Day of the Tentacle 1993-ban jelent meg CD ROM-on és Floppy lemezen.

A Scumm enginen alapuló point and click kaland fejlesztését Tim Schafer és Dave Grossman vezette, de a történet és a szövegek nagy részét Ron Gilbert írta annak ellenére, hogy akkoriban már nagyban a Putt Putt szérián dolgozott a saját cégében.

A kalandban megjelenik az előd történéseinek is helyt adó legendás Fred-kúria és pár régi szereplő is, de az eredeti hét főszereplő közül csupán a kissé magának való Bernard Bernoulli tér vissza, akihez hozzácsapódik a rockersrác Hoagie és a lökött leányzó, Laverne is.

A történek Lila csáp világuralom iránti terveiről, az azt megakadályozó időutazásos kalamajkáról és a téri-idő koontinum szerkezetének megtörésére alkalmas (szigorúan csak eredeti gyémánttal működő) WC-kről szól.

A humor iránt fogékony kalandoroknak kötelező a beszerzése, főleg, hogy 2016. március 22-én PC-re Ps4-re és Vitara is megjelent a Remastered kiadás, ami némileg kicsinosított (de a Monkey Island újragondolásokkal szemben NEM újratervezett) grafikával és roppant szórakoztató audiokommentáral rendelkezik.

 

AG csapat:
8.0
Olvasók:
7.0
Platform
PC, PlayStation 4, Vita
Fejlesztő
Double Fine Productions
Kiadó
Double Fine Productions
Megjelenési dátum:
2016. 03. 22.

Részletek

Műfaj: Humoros
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
Playstation Store,
GOG

Letöltések

Magyarítás - Day of The Tentacle Remastered - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Day of the Tentacle - végigjátszás - Végigjátszások
Végigjátszás

Day of the Tentacle - végigjátszás

Írta: Skywind, 2007. 09. 07. 12:38
Hát, akkor csapjunk a lecsóba! Az intró végigtekintése után (amit mindenkinek melegen ajánlok) ragadjuk meg az egeret és kezdődjön a KALAND! Pásztázzuk végig a helyiséget és tegyünk magunkévá minden mozdítható cuccot (a szórólapot, a táblát...
Day of The Tentacle Remastered
Teszt

Day of The Tentacle Remastered

Írta: Marczali Tamás, 2016. 03. 22. 9:24

A Grim Fandango felújítása után kissé félve tekintettük meg a Day of The Tentacle Remasteredet. Lentebb kiderül, hogy az újabb Lucasarts-klasszikus újrakiadása elnyerte-e a tetszésünket.

Exkluzív könyv érkezik a Double Fine 20 éves munkásságáról
Hír

Exkluzív könyv érkezik a Double Fine 20 éves munkásságáról

Írta: Kiss Norbert, 2020. 09. 24. 20:56

Eddig csak ritkán vagy soha nem látott érdekességeket gyűjtött csokorba Tim Schafer csapata.

Xboxra és Game Passba is érkezik hamarosan három klasszikus felújítás
Hír

Xboxra és Game Passba is érkezik hamarosan három klasszikus felújítás

Írta: Marczali Tamás, 2020. 10. 18. 11:01

Miután tavaly szőröstül, bőröstől megvásárolta a Double Fine-t a Microsoft, csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik a Grim Fandango, a Day of the Tentacle és a Full Throttle remaster kiadása Xbox-ra. Most jött el az az idő.

Értékelések

Trishtan
AG
8/10
2018.01.15.
"Egy klasszikus 2 évtized után is klasszikus marad"
A Day of The Tentacle Remastered egy igazi ékkő. Azok, akiknek gyerekkoruk játékos korszakának meghatározó részét jelentette a Lilacsáp terveinek megakadályozása, valószínűleg már be is zsebelték 15 euróért az új kiadást. Így már csak az olyan újoncokat kell meggyőznöm, akiknek valamiért kimaradt annak idején ez a csodás élmény. A DoTT egy igazi különlegesség, a kalandjátékok egyik alfája és omegája, a Lucasarts kalandok egyik leghangulatosabbika. Az újrázás bár nem tökéletes, szerencsére nem is szennyezi be az eredetit (főleg, hogy benne van jó szokás szerint a Maniac Mansion is). Mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele. Úgysem tudod letenni 10 perc után :). ...Teljes cikk...
(0) (0)
f
frem
Olvasó
7/10
2020.09.10.
"Tiszta Amerika."
Egy interaktív amerikai rajzfilm rengeteg humorral. Röviden így tudnám összefoglalni a játék lényegét. Ami nálam negatívum volt az az hogy mivel nem ismerem részleteibe menően az USA alapításának a történetét többször is külső segítségre szorultam egy-egy feladat megoldásánál. De ez az én bajom, tessék művelődni. :)
(0) (0)