Day of The Tentacle Remastered

Day of The Tentacle Remastered

Fejlesztő: Double Fine Productions
AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a

A Maniac Mansion közvetlen folytatásaként a Day of the Tentacle 1993-ban jelent meg CD ROM-on és Floppy lemezen.

A Scumm enginen alapuló point and click kaland fejlesztését Tim Schafer és Dave Grossman vezette, de a történet és a szövegek nagy részét Ron Gilbert írta annak ellenére, hogy akkoriban már nagyban a Putt Putt szérián dolgozott a saját cégében.

A kalandban megjelenik az előd történéseinek is helyt adó legendás Fred-kúria és pár régi szereplő is, de az eredeti hét főszereplő közül csupán a kissé magának való Bernard Bernoulli tér vissza, akihez hozzácsapódik a rockersrác Hoagie és a lökött leányzó, Laverne is.

A történek Lila csáp világuralom iránti terveiről, az azt megakadályozó időutazásos kalamajkáról és a téri-idő koontinum szerkezetének megtörésére alkalmas (szigorúan csak eredeti gyémánttal működő) WC-kről szól.

A humor iránt fogékony kalandoroknak kötelező a beszerzése, főleg, hogy 2016. március 22-én PC-re Ps4-re és Vitara is megjelent a Remastered kiadás, ami némileg kicsinosított (de a Monkey Island újragondolásokkal szemben NEM újratervezett) grafikával és roppant szórakoztató audiokommentáral rendelkezik.

 

AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 4, Vita
Fejlesztő Kiadó
Double Fine Productions
Megjelenési dátum:

Részletek

Műfaj: Humoros
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap:

Itt tudod megvenni

Steam,
Playstation Store,
GOG

Letöltések

Magyarítás - Day of The Tentacle Remastered - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Day of the Tentacle - végigjátszás - Végigjátszások
Végigjátszás

Day of the Tentacle - végigjátszás

Írta: Skywind, 2007. 09. 07. 12:38
Hát, akkor csapjunk a lecsóba! Az intró végigtekintése után (amit mindenkinek melegen ajánlok) ragadjuk meg az egeret és kezdődjön a KALAND! Pásztázzuk végig a helyiséget és tegyünk magunkévá minden mozdítható cuccot (a szórólapot, a táblát...
Day of The Tentacle Remastered
Teszt

Day of The Tentacle Remastered

Írta: Marczali Tamás, 2016. 03. 22. 9:24

A Grim Fandango felújítása után kissé félve tekintettük meg a Day of The Tentacle Remasteredet. Lentebb kiderül, hogy az újabb Lucasarts-klasszikus újrakiadása elnyerte-e a tetszésünket.

Értékelések

Trishtan
AG
8/10
2018.01.15.
"Egy klasszikus 2 évtized után is klasszikus marad"
A Day of The Tentacle Remastered egy igazi ékkő. Azok, akiknek gyerekkoruk játékos korszakának meghatározó részét jelentette a Lilacsáp terveinek megakadályozása, valószínűleg már be is zsebelték 15 euróért az új kiadást. Így már csak az olyan újoncokat kell meggyőznöm, akiknek valamiért kimaradt annak idején ez a csodás élmény. A DoTT egy igazi különlegesség, a kalandjátékok egyik alfája és omegája, a Lucasarts kalandok egyik leghangulatosabbika. Az újrázás bár nem tökéletes, szerencsére nem is szennyezi be az eredetit (főleg, hogy benne van jó szokás szerint a Maniac Mansion is). Mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele. Úgysem tudod letenni 10 perc után :). ...Teljes cikk...
(0) (0)