Broken Sword 5: The Serpent's Curse

Fejlesztő: Revolution Software
AG csapat:
6.8
Olvasók:
n/a

A Broken Sword sorozat 5. része, amelyben visszatért a jó öreg 2D-s, kézzel-rajzolt stílus és a point and click-es írányítás. George és Nico ezúttal Párizsban és Londonban kalandozik, miközben egy gyilkost és egy ellopott festményt próbálnak felkutatni. Ahogy az már lenni szokott, ismét belecsöppennek egy hatalmas, a világ sorsát is érintő konspirációba, melytől még a Dan Brown-regények rajongói is megnyalnák az ujjaikat.

AG csapat:
6.8
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 4, Linux, Vita
Fejlesztő
Revolution Software
Kiadó
Revolution Software
Megjelenési dátum:
2014. 06. 20.

Részletek

Műfaj: Thriller
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click, Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG,
Playstation Store

Letöltések

Magyarítás - Broken Sword 5: The Serpents Curse - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Broken Sword 5 - The Serpent's Curse
Teszt

Broken Sword 5 - The Serpent's Curse

Írta: Marczali Tamás, 2014. 04. 29. 22:00

Sokat és sokan vártuk a Broken Sword szappanopera hosszúságúra nyúló történetének legfrissebb fejezetét. Talán kevés olyan kalandsorozat létezik, amit mindenki ismer, és nagyrészt tisztel is. Tessék kipróbálni:...

Értékelések

Norbi
AG
6.5/10
2017.02.13.
"Megkopott csillogás"
A sorozat ötödik felvonásán sajnos meglátszik a minőség kopottas állapota, annak ellenére, hogy összességében azért egy vállalható epizódról van szó. Aki BS játékkal akar játszani annak továbbra is az első (és második) rész a leginkább ajánlható, ha pedig a teljes képet akarod látni a sorozatról, akkor (a többi rész pótlása mellett) a Broken Sword 5 kihagyhatatlan alkotás.
(0) (0)
Rowli
AG
7/10
2017.02.13.
"A Kickstarter csoda két éle"
Játékosok tömkelege örvendezett a Kickstarterre felkerült játékok tömegén, és fejlesztők tömkelege dörzsölte össze két kezét, hogy na végre, itt a lehetőség pénzt szerezni. Tudom, gonosz vagyok és valószínűleg nem ilyen sötét volt a háttér, de furcsának találom, hogy ritka a jó, folytatásos, Kickstarter játék. Sajnos ez erre a Broken Sword részre is igaz. Mivel ez ismét színtiszta point and click lett, ezért a 3-as és 4-es epizódot ki is hagynám az összehasonlításból (a 3-as egyébként is a csúcs nálam). A történet sokkal kevésbé érdekes, az igazi BS hangulat pedig csak halványan van jelen. Kellemes viszont a zene, a grafika és a szinkronra se panaszkodhatok. Hogy lesz-e még BS élményben részünk, azt csak Charles Cecil tudja. Ha lesz, akkor remélem, hogy visszatérnek a 3-ashoz és onnan merítenek ötleteket (a doboz tologatáson kívül).
(0) (0)
Trishtan
AG
7/10
2017.05.06.
"Túlságosan is törött már ez a kard"
Az szerintem mindent elárul a játékról, hogy George és Nico ötödik kalandjából körülbelül annyi maradt meg bennem, hogy kifejezetten szépek voltak a hátterek (amikről durván le is estek a szereplők), és hogy a legviccesebb jelenetei Trevorhoz, a csótányhoz kapcsolódtak. Ha nagyon gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy a játék maga körülbelül olyan, mint a filmiparnak az Erő Ébredése. Egy csipetnyit se viszi előre a két főhősünk életét, vagy ad bármit hozzá a Broken Sword Sagahoz. Nem mondom, hogy az egyetlen pozitívuma, hogy létezik (meg van benne kecske), de szinte teljes mértékben csak a nosztalgia faktorra építettek Charles Cecilék, amikor létrehozták az ötödik Törött Kardot. ...Teljes cikk...
(0) (0)