Broken Sword 3 - The Sleeping Dragon

Fejlesztő: Revolution Software
AG csapat:
9.0
Olvasók:
9.0

George és Nico kalandja immáron teljesen 3D-ben pompázik. A játék megvalósításának ötlete 2000-ben pattant ki Charles Cecil fejéből, aki szeretett volna egy olyan BS epizódot, amely teljesen filmszerű és jól át tudja adni az érzelmi hatásokat. A feladatra felbérelte Bob Keen filmrendezőt és leváltották az előző részekben használt Virtual Theatre motorjukat a RenderWare motorra.

A játék 2 millió fontból jött létre és 40 millió dollárt hozott a konyhára, a Revolution Software mégis csődközeli helyzetbe került, mert a kiadó elvitte a bevétel 70%-át. A fennmaradó összeg pedig a kiadásokat és a felvett kölcsönök visszafizetését fedezte csupán.

A történet ezúttal a Voynich-kézirat megfejtése körül forog, melynek során George és Nico eljutnak Párizsba, Csehországba, Kongóba, Angliába és Egyiptomba.

AG csapat:
9.0
Olvasók:
9.0
Platform
PC, PlayStation 2, Xbox
Fejlesztő
Revolution Software
Kiadó
Revolution Software
Megjelenési dátum:
2003. 11. 14.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros, Thriller
Játékmenet: Puzzle, Hibrid - akció-kaland, Hagyományos kaland
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD)
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG

Letöltések

Magyarítás - Broken Sword 3: The Sleeping Dragon - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Rowli
AG
9/10
2017.08.31.
"A kalandjátékok megreformálása"
Számomra egyértelműen a legjobb Broken Sword rész. Ez volt az első igazi "akció" kalandjáték, amivel valaha játszottam és én őszintén örültem annak, hogy a kalandjátékok végre megpróbálják kinőni a point and click irányítást. Mivel ez volt a Revolution csapat első (és sajnos utolsó) ilyesfajta próbálkozása, ezért a logikai fejtörők néhol eléggé egyszínűek lettek (doboz tologatás), és az akciósabb részek is lehettek volna picit kifinomultabbak. Viszont ezek miatt legalább volt benne kihívás. Bár talán durva ilyesmit kijelenteni, de mi hogy ha a Broken Sword 3 építette ki az Uncharted sorozat alapjait? :))
(0) (0)
melanie
Olvasó
9/10
2017.12.28.
"Kalandjáték amit egész éjszaka képes voltam nyüstölni"
A játék története szuper! A grafikája a mai napid elfogadható! A magyarítás is egész jó (Köszi Béla!) Ajánlott játék minden kalandornak! melanie
(0) (0)