Broken Sword 2 - The Smoking Mirror

Fejlesztő: Revolution Software
AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a

A Broken Sword sorozat második része, mely 1997-ben jelent meg. A játék során George Stobbartot és Nicole Collardot irányítjuk, miközben megpróbáljuk megmenteni a világot a gonosz aztek isten, Tezcatlipoca-tól. A kaland során ellátogatunk Párizsba, Marseille-be, Londonba, Quaramonte városába és dzsungeljébe (kitalált, a valóságban nem létező helyszín Közép-Amerikában), a Karib-térségbe és egy zombi szigetre.

A játék nagyon jól fogyott (több, mint 1 millió példányt adtak el belőle), de eléggé megosztotta a játékostársadalmat, akik főleg azért kritizálták, mert bár megközelíteni megtudta, de el már nem érte az első rész minőségét.

AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 1
Fejlesztő
Revolution Software
Kiadó
Revolution Software
Megjelenési dátum:
1997. 10. 31.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros, Thriller
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click, Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Rowli
AG
7.5/10
2017.09.01.
"A siker meglovagolása"
Az első rész sikere után olyan gyorsan megjelentették a folytatást, hogy ha ez a mai években történik, akkor az első évad másik epizódja címet is megkaphatta volna. Sajnos ez a gyorsaság egy picit meg is látszik a játékon, még maga Charles Cecil is kijelentette, hogy a második részt egy picit elhamarkodták. Mindennek ellenére a játék teljesen korrekt, persze az első rész minőségét már nem éri el.
(0) (0)
Norbi
AG
8/10
2017.09.04.
"Majdnem olyan jó mint az első rész"
De csak majdnem. Lineáris, kevésbé izgalmas történet és néhol erőltetett karakterek érhetők tetten a folytatásban, de összességében az első rész hangulatát simán hozza a Smoking Mirror. Nem tudott annyira lehengerlő lenni mint a maga idejében az első rész, de az értékei ettől még nem csorbultak.
(0) (0)
Tomsess
AG
8.5/10
2017.11.18.
"Az előd túl jól sikerült"
Mivel az első rész igazán magasra tette a mércét, nem lehetséges a folytatást attól függetlenül értékelni, pedig önmagában megállná a helyét. Viszont érezni rajta, hogy a fejlesztést elsiették (elbízták magukat?) és így az amúgy újra csak nagyon szép játékba becsúszott pár baki is. Nekem személyesen a dzsungeles labirintusos rész volt az ami kiverte a biztosítékot és ezzel bekerült minden idők leglogikátlanabb kaland-fejtörői közé. Amíg az első rész kecskés kalandja ma már nosztalgikusan vicces, itt ez örökre rémálmokat okoz nekem ha a második részre gondolok. Ha nincs az első rész, akkor viszont biztosan ott lenne a helyén.
(0) (0)