Black Mirror (2017)

Fejlesztő: KING Art Games
AG csapat:
6.5
Olvasók:
0.5

A 2004-ben megjelent játéksorozat első részének teljesen újragondolt változata ezúttal a KING Art fejlesztői által összekalapálva. Akik már játszottak az előző trilógiával, azoknak is bátran ajánlott a játék, ugyanis egy teljesen új, az előzőtől független történetet mutat be nekünk. A történeten kívül még a játékmeneten alakítottak egyet a fejlesztők. Bár továbra is a point and click irányítás az alapja a játéknak, de most már jóval interaktívabb az előző trilógiában használtnál. A gótikus horror atmoszférán viszont nem változtattak.

David Gordon sosem ismerte igazán az apját. Mégis sokként éri, amikor a skót felföldön lévő családi otthonukból értesítik őt, hogy apja öngyilkosságot követett el. David nem sokat tud az apja utolsó heteiről, de halálának rejtélyes körülményei arra késztetik őt, hogy a birtokra látogasson és saját nyomozásba kezdjen.

AG csapat:
6.5
Olvasók:
0.5
Platform
PC, PlayStation 4, Xbox One, Mac OS, Linux
Fejlesztő
KING Art Games
Kiadó
THQ Nordic
Megjelenési dátum:
2017. 11. 28.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Horror, Thriller
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Mozgásban az új Black Mirror
Hír

Mozgásban az új Black Mirror

Írta: Kalász Tamás, 2017. 11. 20. 19:59

Új videó érkezett a főnixmadárként újjáéledő Black Mirror játékból.

Mozgásban az új Black Mirror - II. rész
Hír

Mozgásban az új Black Mirror - II. rész

Írta: Kalász Tamás, 2017. 11. 22. 18:35

Pár napja még csak a teaser, de ma már a teljes videó is megérkezett a hat nap múlva megjelenő Black Mirror rebootból.

Black Mirror: így kezdődik a játék
Hír

Black Mirror: így kezdődik a játék

Írta: Kiss Norbert, 2017. 11. 25. 10:17

Nagy örömömre szolgál megmutatni nektek a várva-várt Black Mirror játék elejét, mert a kiadó a megjelenés előtt pár nappal hozzájuttatott minket a PC-s verzióhoz.

Versolvasás a Black Mirrorban
Hír

Versolvasás a Black Mirrorban

Írta: Kiss Norbert, 2017. 11. 26. 18:42

A játék tesztelése közben minden apró részletre odafigyelünk, és jó volt tapasztalni, hogy ebben az alkotásban is van értelme.

Black Mirror
Teszt

Black Mirror

Írta: Kiss Norbert, 2017. 12. 02. 18:04

Amikor a THQ Nordic bejelentette, hogy a KING Arttal (akikhez olyan impozáns címek köthetőek mint a Book of Unwritten Tales, és az újgenerációs King's Quest) készítteti el az újragondolt változatot, önkényesen a többiek elé álltam és...

Értékelések

J
Jilly
Olvasó
0.5/10
2017.12.01.
"Az év csalódása"
Az irányítása nagyon a kontrollerre van kihegyezve és számomra borzalmasan élvezhetetlenné tette a játékélményt. A grafika és 3D kivitelezés nagyon gyenge, a 2017-es évjárathoz képest kifejezetten gyatra. Mivel szeretem a retro játékokat így nem zavar a rossz grafika, ha a történet vagy az irányítás kellemes, de ez már a játékélmény rovására ment. Jobb lett volna, ha maradnak a 2.5D-nél, ha már a 3D vonalat erőltették, akkor meg több értelme lett volna egy first person nézetnek, normális irányítással. Sajnos a történetet sem éreztem olyan erősnek, hogy lekössön. Ezek miatt sajnos már az első pár perc után dobtam a játékot, pedig rajongója voltam ez előző részeknek. Összességében jó kritikát szerintem csak az tud majd róla elmondani, aki nem játszott a széria előző tagjaival, amik - ezzel ellentétben - odaszögesztek a monitorhoz. Látszik, hogy a játékot teljesen mások készítették, mint a széria első három darabját. Aki egy kis nosztalgiát vár és azt, hogy visszacsöppen egy kicsit a Balck Mirror család misztikus horror tragédiájának rejtelmeibe, az bizony sajnos csalódni fog... Én pozitívumot nem tudok elmondani, fél csillagot kap, mert adtam neki esélyt, mégsem tudott olyat nyújtani, hogy ne nyomjam meg az esc gombot.
(0) (0)
Norbi
AG
6.5/10
2017.12.02.
"Kihagyott ziccer"
Könnyen jött és könnyen megy a patinás sorozat újrakevert változata amely inkább az előzményeket nem ismerő játékosoknak lehet érdekes. Bosszantó hibái azonban sokat rontanak az élményen, több energiaráfordítással és a játék atmoszférájának felszabadításával egy nagyon jó kalandjáték lehetett volna a végeredmény. Bízzunk a folytatásban. ...Teljes cikk...
(0) (0)