DESOLATIUM

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2023. október 27. (7 hónapja 3 hete)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Felfedezős, Narratív történetmesélés, Fontos döntéses

Grafikai stílus: Fotorealisztikus, Kézzel rajzolt

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click, Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: SUPERLUMEN

Kiadó: SOEDESCO

Platform: Mac OS, Windows/DOS

Leírás:

A Desolatium egy sötét point-and-click kalandjáték, melyet H.P. Lovecraft művei inspiráltak. Egy független spanyol stúdió, a Superlumen fejlesztette, és a Soedesco adta ki.

Történet
A Desolatium egy olyan világban játszódik, ahol a Lovecraft-mítoszok összefonódnak a valósággal. A történet úgy bontakozik ki, hogy Carter, a négy szereplő egyike felébred, és egy furcsa szobában találja magát. Érdeklődve és szkeptikusan szemléli a környezetét, és elindul, hogy kiszabaduljon, és megfejtse a rejtélyes világban rejlő titkokat. A négy játszható karakterünk miközben megpróbálják megoldani a rejtélyt, belemerülnek a sötétség, a terror, az őrület, a szekták és az ősi istenségek eldugott világába. Csak rajtunk és a döntéseinken múlik, hogyan végzik.

Játékmechanika
A Desolatium egy belső-nézetes kalandjáték. A játékosok hangulatos helyszíneket fedezhetnek fel, ahol a kutatásaik során a fő rejtéllyel kapcsolatos nyomokat kell keresniük. Számos rejtvényt kell megoldaniuk, mégpedig a hagyományos point-and-click kalandjáték módszerrel, tehát tárgyak keresésével, kombinálásával, vagy felhasználásával.
A játék hangulata fokozatosan emelkedik, ahogy hőseink egyre mélyebbre süllyednek az őrületbe. Ez sokkal nehezebbé teszi a döntéshozatalt; különösen azért, mert ezek a döntések határozzák meg, hogy a főhősök túlélik-e, és sikerrel járnak-e a nyomozásban.

Technikai megvalósítás
Vizuálisan a Desolatium valós helyszínekről készült felvételeket használ fel, 3D-s elemeket adva hozzájuk és szűrőket alkalmazva, hogy a játék mozgó képregénykockáknak vagy régi videokazetta-felvételeknek tűnjön. A játék hangzásvilágának megteremtésébe szintén sok energiát fektettek a térhatású hangok felhasználásával. A játék támogatja a VR-t.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

DESOLATIUM – lovecraftiánus sztori egy kicsit stílusosabb környezetben
Hír
8 hónapja 4 napja (2023. október 14.)

DESOLATIUM – lovecraftiánus sztori egy kicsit stílusosabb környezetben

A DESOLATIUM egy sötét, belső-nézetes point-and-click kalandjáték, amelyet H.P. Lovecraft művei inspiráltak. A játék fejlesztője, a SUPERLUMEN – független spany...

Desolatium demó és prológus
Érdekesség
7 hónapja 3 hete (2023. október 24.)

Desolatium demó és prológus

A konzolos megjelenés előtt sikerült ránéznünk a lovecraftiánus Desolatium demójára és prológusára. Hogy mit várhatunk a teljes játékról, az kiderül az alábbiak...