5 Days a Stranger

8.5
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2003. június 15. (21 éve 1 hónapja)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Fully Ramblomatic

Kiadó: Fully Ramblomatic

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Az egyik legismertebb ingyenes kalandjáték sorozatnak, a The Chzo mythos-nak az első része. A játékot Ben Croshaw (Yahtzee) írta és készítette, aki 2003-ban a 5 Days a Strangerrel elnyerte a Legjobb AGS által készített játék, a Legjobb játékélmény, a Legjobban megírt párbeszédek, a Legjobb feladványok és a Legjobb programozás díjakat.

A játékban egy Trilby nevű betörőt irányítunk, aki a nemrégiben elhunyt Sir Roderick DeFoe vagyonát szeretné ellopni a DeFoe birtokról. De amint bejut a házba, a ház összes ajtaja bezáródik mögötte és csapdába esik. Nem marad más választása, mint bejárni és felfedezni a házat, amely érdekes módon nem csak őt ejtette csapdába.

A játék egy hagyományos point-and-click kalandjáték, mely leginkább tárgykombinálós, illetve párbeszédes fejtörőket tartalmaz. Egyes részekben meg is halhat a karakterünk, ha nem reagálunk gyorsan.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Linkek

Értékelések

Walentin

Összes értékelése: 4

8.5/10 - A 5 DAYS A STRANGER bár ingyen van, mégis remek kaland.
2021. május. 17.

És mit is lehetne mondani összegzésként? Anno a South Park egyik részében mondták, hogy minden jó dolog nyolc dollárnál kezdődik. Ezek után kijelenthető, ez az elmélet nem helytálló. Mert a 5 DAYS A STRANGER bár ingyen van, mégis remek példány. A freegame játékok között igazi gyöngyszemnek számit, és nincs mit azon csodálkozni, hogy az AGS történetében az első mérföldkőnek számítják. Minden perce élvezetes, így aki még nem tette, az feltétlenül próbálja ki.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

5 Days a Stranger
Végigjátszás
15 éve 4 hónapja (2009. február 28.)

5 Days a Stranger

Egy kellemes hangulatú ingyen kaland mindig jól jön a borongús hangulatú vasárnap délutánokon, még akkor is ha nem túl látványos grafikával rendelkezik. Az egye...

Magyarul élvezhető a teljes Chzo mítosz sorozat
Hír
3 éve 10 hónapja (2020. augusztus 31.)

Magyarul élvezhető a teljes Chzo mítosz sorozat

Az AMS Studiónak hála mostantól a teljes sorozat magyar nyelven játszható.

5 Days a Stranger
Teszt
15 éve 4 hónapja (2009. március 15.)

5 Days a Stranger

Anno a South Park egyik részében mondták, hogy minden jó dolog nyolc dollárnál kezdődik. Ezek után kijelenthető, ez az elmélet nem helytálló. Mert a 5 DAYS A ST...