Az Unforeseen Incidentst készítő Backwoods Entertainment maga mögött hagyta a point-and-click stílust, és legújabb kalandjukat, a We Stay Behindot már egy teljesen 3D-s világba helyezte.

A We Stay Behind egy rejtélyes interaktív történet elfojtott traumákról és eltemetett titkokról. Miközben a játékos a főhősnőt egy személyes felfedezésekkel teli, érdekes történeten keresztül vezeti, a döntései szó szerint átformálják Laura világát.

Egy üstökös egy Laburnum Creek nevű kisváros felé tart azzal a végleges céllal, hogy teljesen letörölje azt a Föld felszínéről. A neves írónő, Laura Tanner ellátogat az egykori gyógyfürdőjéről híres városba, hogy interjút készítsen néhány lakossal, akik még a halálos veszély ellenére sem hajlandóak elhagyni az otthonaikat. Ám a festői kisváros szívében valami nagyon nem stimmel. Különös figurák és szürreális találkozások várnak Laurára az álmok és a valóság közötti rejtélyes utazás során. Vajon Laburnum Creek őt is teljesen magába szippantja majd? Vagy mindent kockára téve képes lesz erőt venni magán, hogy kiderítse az igazságot?

A játékot olyan emberek és műveik inspirálták, mint David Lynch és a Twin Peaks, a Stranger Things és az olyan narratív játékok, mint a Firewatch.

Megjelenési dátuma egyelőre nincs a We Stay Behindnak, viszont június 13-ától kezdődően, a Steam Next Fest keretében, demó formájában elérhető lesz egy rövidke ízelítő belőle.