Return to Monkey Island címen egy új résszel bővül a legendás sorozat az eredeti alkotóktól.

Most már hivatalosan is kijelenthetjük, hogy Ron Gilbert az új évezred legnagyobb trollja. Ugyanis, míg mi április elsején azzal voltunk itt elfoglalva, hogy leírjuk, milyen nemlétező Star Wars kalandot készít, ő közben azzal húzta a blogja olvasóinak az agyát, hogy bár ő aztán nem szokott hülyéskedni ezen a napon, de be kell jelentenie, hogy egy új Monkey Islanden dolgozik. Erre három nappal később kiderül, hogy tényleg nem viccelt. Ugyanis egy új Monkey Islanden dolgozik.

A Return to Monkey Island egy kézzel rajzolt kaland lesz (így kiderült az is, hogy mi az a titokzatos nem pixelprojekt, amin két éve dolgoznak a Terrible Toyboxnál), ami visszaugrik az időben némileg, ugyanis a Monkey Island 1-2 után veszi fel a történet fonalát. Mondjuk ez nem csoda, mert Gilbert úr sosem tartotta valódi folytatásnak a Curse of The Monkey Islandet, azokat meg pláne nem, amik utána következtek.

A bejelentés még annyira friss, hogy azon kívül, hogy idén fog megjelenni a Devolver Digital gondozásában, konkrétan semmit sem tudni róla. Sem a célplatformokat, sem az alaptörténetét, totál semmit. De a lenti kedvcsináló videóból legalább az kiderül, hogy lesznek benne újra szellemkalózok, és Murray is itt fog gonoszkodni nekünk, meg Dominic Armato ideiglenesen felfüggeszti az ételkritikusi karrierjét, hogy újra megszemélyesíthesse Guybrusht. Yikes!