Egy YT stream keretében a Supermassive Games több érdekességről is lerántotta a leplet.

Például arról, hogy a templomot, melyben a cselekmény játszódik, egy valóban létezett király építette, aki kb. 2250 évvel időszámításunk előtt élt Mezopotámiában, név szerint Naram-Sin. A legenda szerint azt kell tudni erről a királyról, hogy valamiért felbosszantotta az isteneket, akik ezért átkokkal sújtották őt és a népét. Hogy visszanyerje az istenek kegyeit, egy hatalmas templomot építtetett. Könyörgése azonban hasztalan volt, a birodalma elesett, a templomot pedig a több ezer éves homok fedte el. A House of Ashes története pedig a mai korban veszi kezdetét, amikor a főszereplőink rábukkannak a helyre, és annak szörnyűségeire.

Will Doyle, a játék fődizájnerének állítása szerint, a híresebb horrorfilmek mellett a játékot leginkább Lovecraft: Mountains of Madness novellája inspirálta. A játékmenetet pedig „felfedező horrorként” jellemezte, mert a szereplők egy számukra teljesen ismeretlen helyen találják magukat, egy természetfeletti ellenféllel szemben. Ebben mondjuk nem sok újdonság lesz, hisz az előző játékaik is ugyanerre a receptúrára épültek.

Lesznek viszont másban! Személy szerint én a legfontosabbnak az új 360 fokos kameramozgást mondanám, ezzel ugyanis végre vége a fix kameraállásoknak, és sokkal szabadabb érzéssel mozoghatunk az egyes helyszíneken. Egy másik fontos újítás a nehézségi szintek bevezetése. Ez leginkább a nagyobb kihívásra vágyó kalandoroknak lesz óriási pozitívum. Azonban nem a logikai rejtvények nehézségére kell gondolni, hanem a QTE-k gyorsaságára. Emellett a grafika részletessége is átesett egy kisebb fejlesztésen, hogy a legújabb generációs konzolokon is parádésan nézzen ki.

A játék még idén érkezik PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S konzolokra, és Windowsra.