A Quantic Dream az utóbbi időben elkezdett kiadóként is funkcionálni, és több narratív kalandjáték projektet is a szárnyai alá vett. Az Under The Waves is egy közülük, amit az a független Parallel Studio fejleszt, akiknek tagjai olyan játékokon dolgoztak mint a Remember Me, az Alone in the Dark 5, a Life is Strange és az A Plague Tale.

Az Under the Waves egy narratív kalandjáték, amelynek története a veszteséggel való megbirkózás témája körül forog, és 1979 egy alternatív, retrofuturisztikus változatába kalauzol el bennünket. A játék főszereplője egy Stan nevű profi búvár, aki megpróbálja feldolgozni az életét megváltoztató veszteséget, valamint megpróbálja elfogadni új jövőjét, és ennek okaként az Északi-tenger mélyére merészkedik. A mélységet magányosan felfedezve hősünk különféle látomásokat tapasztal, amelyek lényegében pszichikai állapotának a megnyilvánulásai. Csak rajtunk múlik, hogy végül visszatér-e a felszínre, vagy örökre a hullámok alatt marad.

A Hullámok alatt címre keresztelt alkotásban a karakterünket külső-nézetből (TPP) irányítjuk majd, és miközben bejárjuk a víz alatti világot, megcsodáljuk annak szépségeit és a benne élő élőlényeket, igyekszünk majd felfedezni a titkait is. Az utazás során nemcsak az itt élő állatokkal és növényekkel találkozunk, hanem különböző roncsokkal, barlangokkal, sőt víz alatti komplexumokkal is. Bár az idő nagy részét egy speciális hajó fülkéjében töltjük, egy spéci ruhának köszönhetően Stan elhagyhatja annak biztonságos fedélzetét, és saját lábán fedezheti fel a víz alatti helyszíneket, hasznos tárgyak, leletek és különféle információk után kutatva. Ráadásul olyan nyersanyagokat is talál bennük, amelyekből olyan tárgyakat tud előállítani, amelyek segítik az átkelés folytatását.

Így elsőre, valódi gameplay videó híján, nekem nagyon sétaszimulátor-gyanúsnak tűnik, de ne nekem legyen igazam. Másrészről viszont, a környezet egzotikuma miatt, akár még sima sétaszimként is nagyszerű alkotás lehet. Ezen kívül a fejlesztők azt mondják, hogy egy nagy, nyitott és felfedezhető terület vár a játékosra, szóval nagy hangsúlyt fektetnek a környezet bejárására és átkutatására. Hogy pontosan mit is várhatunk tőle, az kiderül jövőre, amikor is megérkezik PS4/5, Xbox One/Series XS platformokra, valamint a Steam és az Epic boltokba.