Egy baleset, egy másodpilóta és a dermesztő hideg áll közted és a hazaút között.

A GoldFire Studios a Future Games Show keretén belül mutatta be a vadonatúj sztori trailert a jövőre megjelenő Arctic Awakening című belső-nézetes narratív kalandjátékukból. Ez az első videó a játékból, amely a benne lévő rejtélyeket a 2062-es Alaszka felett fenyegető sötét veszélyeket próbálja kisebb-nagyobb sikerrel bemutatni.

Játékosként egy Kai nevű fickó bőrébe bújunk majd, aki egy különös balesetnek köszönhetően Alaszka jéghideg vidékén rekedt. A másodpilótája eltűnt, és egyetlen társa egy bíróság által elrendelt terápiás robot. Legfőbb feladatunk a túlélés, a helyes navigáció, társunk előkerítése, és a hazavezető út megtalálása lesz. Lélegzetelállító, ugyanakkor veszélyes tájak, emlékezetes karakterek, a történetet megváltoztató döntések, dinamikus időjárási rendszerek és a hóba temetett sötét rejtélyek várnak ránk.

Az Arctic Awakening történetével az volt a célunk, hogy a televízióban és a filmekben oly jól működő drámaiságot és mélységet átültessük a videojátékokba. Nagy rajongói vagyunk a sci-finek és a rejtélyeknek, de egy emberi történetet is el akartunk mesélni a barátságról és annak a mentális egészségre gyakorolt hatásáról – mondta a GoldFire Studios alapítója, James Simpson.

A játék 2023-ban érkezik Steam (Windows, MacOS, Linux), PS 4/5, Xbox One és Series X/S platformokra.