A SOMA és az Amnesia alkotói újra definiálnák a horror műfaját az Amnesia: The Bunker című alkotásukban.

Úgy tűnik, hogy a svéd Frictional Games egyszerűen nem tud elszakadni az Amnesia sorozattól. A tavaly megjelent Amnesia: Rebirth után egy újabb taggal bővítik a repertoárjukat, ami ezúttal merőben más lesz az előző részeknél. Legalábbis ezt állítják a fejlesztők. Állításuk szerint a The Bunkernek nevezett új rész egy újfajta horror-túlélőkalandot kínál majd, melyben a játékmenet és a sandbox elemek is megjelennek.

Az első világháború idején játszódó cselekményben egy revolverpisztollyal és egy zajos dinamós zseblámpával felfegyverkezett, amnéziától gyötört és egy túlvilági lény által üldözött francia katona bőrébe bújva kell bejárnunk egy rosszul megvilágított bunker folyosóit.

A fejlesztők kiemelik, hogy az alkotásuk alaposan próbára teszi a játékosok furfangosságát, bátorságát és azt a képességét, hogy nyomás alatt is higgadtak maradjanak, és gyors problémamegoldó döntéseket hozzanak. Az összes feladatot, rejtvényt és akadályt többféleképpen is megközelíthetnek majd. A játékosok sorsa teljes mértékben saját kezükben lesz.

A kikerült információk szerint a félig nyitott világban játszódó Amnesia: The Bunker a felfedezésre és a kísérletezésre fogja ösztönözni a játékost, aki az eszét és a rendelkezésére álló eszközöket használja fel a fenyegető borzalmak legyőzésére. Minden döntés megváltoztatja a játék kimenetelét, és a játék reagál majd ezekre a döntésekre, különböző következményeket generálva hozzájuk. A játékmenetnek ez az új csavarja új mélységeket és állandó feszültséget ad a játékhoz, arra kényszerítve a játékosokat, hogy minden egyes végigjátszás során új stratégiai lépéseket hozzanak meg.

Az is érdekes megoldásnak tűnik, hogy a játékban semmi sem lesz előre scriptelve, tehát a tárgyak, a fenyegetések és az erőforrások minden egyes végigjátszás során változni fognak. Mindezek mellé a fejlesztők egy magával ragadó, de egyben rémisztő történetet ígérnek.

Hogy mindebből mennyit sikerül megvalósítania a Frictional Gamesnek, az kiderül 2023 márciusában. Az Amnesia: The Bunker PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Xbox X|S-re jelenik majd meg.