Tavaly év elején még azt se nagyon tudtam elképzelni, hogy 2020-ban újra életet lehelünk az AG-ba, aztán történt ez, meg az, és most, 2021 elején már ott tartunk, hogy egy teljesen új oldalról ránthatjuk le a leplet előttetek.

Az alapoktól újra írni egy weblapot sosem könnyű és rövid feladat, de azt hiszem, nem lehetett volna alkalmasabb idő erre, mint ez a pandémiás, „lockdownos” év. A lezárások és a korlátozások alatt felgyülemlett időt megpróbáltuk hasznossá formálni és az AG-ba fektetni, és szerény véleményem szerint jóval a tervezett idő előtt sikerült az oldalt újjáteremteni. Hogy milyen lett, arról most már ti is meggyőződhettek, de előtte még jöjjön néhány információ az újdonságokról, illetve változásokról.

  1. Mostantól nem lesznek a játékok két külön kategóriára osztva (Kalandjátékok, Kalandos-játékok), mivel úgy éreztük, hogy ezzel inkább csak összekeverjük az olvasókat, minthogy segítenénk nekik eligazodni az oldalon.
  2. Bevezettük a „Követési” funkciót. Ezt azoknál a játékoknál érdemes bekapcsolni, amiknél nem szeretnétek lemaradni semmilyen új infóról. Alapértelmezettként minden egyes a játékhoz kapcsolódó új hír után e-mailes értesítőt kaptok, de akit ez zavar, az a profiljában kikapcsolhatja. A követést a játékok adatlapján tudjátok bekapcsolni.
  3. Teljesen átkapáltuk a keresőt, ami most már elvileg sokkal pontosabban keres.
    A szűrési funkció is teljesen új, de ahogy maga az oldal, még ez is erősen béta állapotban van.
  4. Mivel valahogy össze kellett mosnunk a régi adatokat az új oldal funkcionalitásával, ezért sok játéknál megeshet, hogy nem lesz „nagy” kép az adatlapján. Ez azért van, mert a régi oldal beállításai érvényesek rá. Ha lesz energiánk lecseréljük valami szebbre, de megeshet az is, hogy nem fogjuk tudni, főleg, ha régi játékról van szó, amiről nem találunk majd nagy felbontású képet. Az új játékok viszont 99%-ban már az új dizájn beállításaival lesznek feltöltve.

A végére még talán annyit, hogy a teljes oldal erősen béta állapotban van, ezért szeretnénk megkérni titeket, hogy ha bármilyen hibába, vagy furcsaságba ütköznétek, akkor azt jelentsétek nekünk a Discordon, vagy a Facebook chaten keresztül.