Egy egészen félelmetes első rész, egy fura spin-of és a Beautiful Desolation után a Stasis dél-afrikai készítői visszatérnek a legelső alkotásuk világába. Csak az űr helyett most a tenger fenekén fogunk rettegni, miközben felfedjük a Cayne Vállalat egy újabb mocskos kis titkát.

Bár a Stasis 2, avagy teljes nevén STASIS: BONE TOTEM megjelenésére legalább másfél évet várnunk kell, szerencsére kétféleképpen is belenézhetünk a készülő alkotásba. Egyrészt kaptunk egy hangulatos trailert, másrészt egy ingyenes demót is. Így mindenki saját szájíze szerint csak nézelődve, vagy akár interaktívan is elmerülhet a játék univerzumában.

Méghozzá szó szerint, ugyanis az új részben a tenger fenekén kirabolható/felhasználható roncsok után kitató kis csipet csapat, Mac és Charlie kalandjait ismerhetjük meg. Őket segíti amúgy egy robot medveállat izébizé, Moses is (hivatalos elnevezése szerint Super-Toy). A kutatásaik közben ráakadnak egy elhagyatott vízalatti bázisra, a DEEPSEA 15-re, amit a Cayne Vállalat soványmalacvágtában hagyott magára valamiért. Ugyan, ki tudja miért. Elvégre egy horrorjátékban vagyunk...

Stasis 2 kép

A 2022-es év elejére datált teles verzióban immár 4K-ban pompázó döntött, felülnézetes grafikát (amitől a játék nem lesz RPG, a fejlestők korábbi alkotásaihoz hasonlóan ez is hagyományos point and click lesz), teljes angol szinkront, látványos átvezető jeleneteket, agytörő feladványokat, és jó sok kifröccsenő paradicsomlét kapunk (hát, mégsem olyan elhagyatott az az állomás). A játékmenet érdekessége, hogy bármikor válthatunk a három főszereplő között, akik mind eltérő képeségekkel lesznek felruházva. Várjuk is nagy szeretettel.

 

Látványos trailer tehát itt:

Kipróbálható steames demó itt.

A pénztárcánk tartalmára ácsingózó közönségi finanszírozás meg erre található.