A játék egyik legnagyobb érdekessége, hogy a főszereplő hangját Rolf Saxon kölcsönzi majd.

Sajnos az utóbbi időben nem sok kézzel-rajzolt, amolyan a Broken Sword 1-2-re, illetve a Deponia-sorozatra hajazó grafikával és hangulattal rendelkező kalandjátékkal vagyunk elkényeztetve. Ezen szeretne változtatni a német indie csapat, a Radio Silence Studios, és úgy tűnik, nagyon komolyan gondolják a dolgot, hisz még Rolf Saxont, George Stobbart angol szinkronhangját kölcsönző színészt is a projekt mellé tudták állítani, valamint Alexander Schottky-t is, aki a német ajkú George-dzsért volt felelős.

Bryan Scott – az ismert és elhunyt régésznek, John W. Scottnak a fia – a történet elején egy kis csomagot kap a közel-keleti térségből, amelyben az eltűnt kincsvadász, Kate Williams naplóját találja. Megtudja, hogy a nő Sába királynő legendás kincsét keresi, azt, amelyet a bibliai Királyok II. könyve is említ. Bryan, bár nem teljesen önként, de nem sokkal később elutazik a Közel-Keletre, hogy Kate nyomába eredjen és megtalálja őt. Bryan apja egyébként szintén kereste ezt a kincset, de sosem volt képes rátalálni. Ez a napló pedig csak még egy ok Bryan számára arra, hogy apja nyomdokaiba lépjen. A férfi ugyanis már régóta érzi életcéljának, hogy folytassa apja munkáját. Nem sokkal a közel-keleti országba érkezése után a nyomok a „Fekete Ököl” nevezetű titkos társasághoz vezetik, akik szintén Sába királynőjének legendás kincsét keresi. Veszélyes és izgalmas kaland veszi kezdetét!

A játék egyik központi helyszíne az etiópiai Aksum lesz. Innen indul a valódi kalandozás, ugyanis egyesek a mai napig úgy gondolják, hogy Sába királynőjének ott volt birodalma. Ezt a Salamon királyról szóló beszámolók is megerősítik.

Kate mindenképpen az egyik főszerepet játssza majd a játékban, és ha a Kickstarter gyűjtés sikeres lesz, akkor játszható karakter is lesz (mint Nico a Broken Swordban). Bryan első küldetése épp Kate megtalálása lesz, és az „otthoni”, prológusi rész lényegében csak arra szolgál majd, hogy bemutassák, Bryan ugyanolyan egyszerű ember, mint te vagy én. Az emberi karakterek mellett ott van még Hugo, a kis majom, akit akkora talál meg Bryan, amikor megérkezik Aksumba. Hugo szintén központi szereplője lesz a játéknak, és Bryan az ő segítségével oldja meg a rejtvényeket.

A cselekmény egyébként a közeli jövőben, valamikor 2025 környékén játszódik. Ennek köszönhetően a játék tartalmazni fog mindenféle modern tech eszközt, de a készítők elmondása alapján nem fognak túlzásba esni, ugyanis semmi esetre sem akarnak sci-fi, vagy cyberpunk játékot alkotni.

A The Adventures of Bryan Scott egy teljesen hagyományos point-and-click kalandjáték lesz, az ehhez tartozó játékmechanika minden csínjával-bínjával. A hátterek és az animációk teljesen kézzel-rajzolt és HD felbontásúak lesznek. Mindehhez jól jön a tapasztalt segítség is, ami úgy tűnik, hogy megvan, ugyanis a fejlesztésben két ex-Daedalic munkatárs is besegít.

Úgy tűnik, hogy a zene is jó kezekben van, amiért a Radio Silence Records lesz a felelős. Ha még több infóra vágytok, illetve közelebbről szeretnétek követni a játék fejlesztését, akkor látogassatok el a készítők Discord szerverére: https://discord.gg/S2dXkxaA9G

Hogy pontosan mikorra várható a játék, azt még sajnos nehéz megjósolni, de ha minden jól megy, akkor a készítők szerint valamikor 2022 végén, illetve 2023 elején várható Windows és Mac rendszerekre. A Kickstarter gyűjtés beindításáról pedig majd mindenképp értesítünk benneteket.