Csupán csak valamikor jövő tavasszal érkezik a szokásos karácsonyi szezon helyett a Sam and Max harmadik évadának, avagy a The Devil’s Playhouse-nak a felújított kiadása.

A játékot fejlesztő, volt Telltale-es tagokból álló Skunkape Games a sajnálatos csúszás közlése mellett megerősítette, hogy a játék PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Switch-re és PC-re fog megjelenni, utóbbi esetén Steamre.

Sam & Max: The Devil’s Playhouse - screenshot 1

Az eredetileg 2010-ben megjelent The Devil’s Playhouse a harmadik, egyben befejező évada volt a Telltale epizodikus sorozatának, melynek cselekménye egy titokzatos ereklye, az Ördög Játékdoboza körül bonyolódik, ami még az intergalaktikus bűnözők számára is mindent megér!

A felújított verzió természetesen egyben tartalmazni fogja az évad öt epizódját, amik leginkább abban térnek el a korábbi részektől, hogy immár nemcsak Samet, hanem Maxet is közvetlenül irányíthatjuk, sőt a pszichopata nyúl mindenféle extra pszichés képességekkel is felruházásra került (a későbbi PS3-as verzióban ezek kiegészültek néhány plusz dologgal is, és le merném fogadni, hogy azok szintén bekerülnek majd a remasterbe).


Emellett természetesen kicsinosított grafikát is kapunk, amibe átszabott kameranézetek, szebb bevilágítás, újrarajzolt textúrák, és a karakterek beszédéhez igazított szájmozgás is beletartozik. Szintén csiszolnak a készítők az irányításon is, plusz bekerül egy intelligens helpdesk rendszer, ami csak akkor zaklat minket, ha nagyon látszik, hogy elakadtunk.

Remélhetőleg az első két részhez hasonlóan ezúttal is be tudunk majd számolni arról, hogy sikerült a felújítás, ami igen barátságos, 20 dolláros/eurós árcédulával érkezik majd.