Vér, erőszak és rengeteg fejtörő vár a játékosokra ebben a stílusos, 18 pluszos, RPG és körökre-osztott harcrendszerrel megspékelt játékban.

A Sunday Gold lényegében egy tök egyszerű point-and-click kalandjáték is lehetett volna, ha… HA... a készítők nem kevertek volna a játékmenetbe egy körökre-osztott harcrendszert és az ehhez járó szerepjátékos karakterfejlesztési rendszert. A kotyvasztás viszont megtörtént, és a végeredmény a videókon látottak alapján egyáltalán nem tűnik rossznak. Az igaz, hogy a rengeteg durva harcot nem mindenki gyomra fogja befogadni, de ezt leszámítva még simán kaphatunk egy izgalmas narratívába csavart, rejtvényekkel teletűzdelt alkotást. A hangulatot nem csak a filmek és a képregények által ihletett kézzel-rajzolt grafika, de a teljes szinkront kapott karakterek is növelni fogják.

A cselekmény egy komor, disztópikus jövőben játszódik, egészen pontosan 2070-ben, Londonban. A munkanélküliség és a hajléktalanság minden eddiginél magasabb méreteket ölt. Az etikai határokat a végsőkig feszegetik, és a korrupt milliárdos, Kenny Hogan valami rosszban sántikál. A három főszereplő, Frank, Sally és Gavin szedett-vedett bűnözőbandáján múlik, hogy keresztbe tegyenek Kenny Hogan terveinek, és térdre kényszerítsék őt.

A játékosok a főhősöket felváltva irányítják, és mindegyik karaktert aszerint érdemes majd használni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyikük a zárfeltörésben jeleskedik, másikuk a terminálok feltörésében, a harmadik pedig leginkább csak az erejét használná. A harcok közben szintén alapos megfontolást igényel majd a karakterek kiválasztása, ugyanis mindegyikőjüknek meglesz a maga erőssége és gyengesége. Mindemellett a karakterek mentális állapotára is oda kell majd figyelnünk, ugyanis a rengeteg erőszak és stressz alaposan lenullázhatja őket.

A Sunday Gold szeptember 13-án érkezik Steamre, és ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor a Steamen a játék prológusát ingyen kipróbálhatjátok.