Az amerikai EQ Studios soron következő játéka minden nyomozni vágyó játékosnak kellemes kikapcsolódást ígér.

A játék fő célja, hogy a játékos deduktív módon kikövetkeztesse az egyes bűntények helyes megoldását. Különböző összetett bűnügyek várnak majd rá, és a helyszínek átkutatása után egy kérdőívet kell majd kitölteniük, amiben különböző, üggyel kapcsolatos kérdésekre kell helyesen válaszolniuk. Érdemes lesz tehát a helyszín minden egyes zegzugát alaposan átnézni, mert meglehet, hogy a legapróbb részletek rejtik az ügy megoldását.

A fejlesztők szerint semmi tipp, illetve súgó rendszer nem lesz a játékban, itt tényleg minden a játékos megfigyelőképességén múlik majd.

Az, hogy pontosan mennyi bűnügy áll majd a játékos rendelkezésére, az egyelőre még nincs eldöntve, azt azonban leszögezték a fejlesztők, hogy minden egyes ügy valódi bűnügyeken és helyszíneken alapszik majd.

Bár a játék a közeljövőben játszódik, nem kell attól tartanunk, hogy mindenféle futurisztikus eszközök állnak majd a segítségünkre, amik esetleg nagyban megkönnyítenék a dolgunkat. A kapott információk alapján erre a húzásra azért volt szükség, hogy a nálunk lévő számítógépet egy picit felturbózzák, hogy a régi ügyaktákat és jelentéseket könnyebben a játékosok elé tárhassák.

A valamikor 2021-ben érkező játéknak egyébként elérhető egy rövidebb demója is, viszont ahhoz, hogy kipróbálhassuk, előbb fel kell iratkoznunk a készítők hírlevelére. Ha pedig valakinek esetleg ismerős lenne a fejlesztőcsapat neve - EQ Studios - akkor az azért lehet, mert ők készítették, az egyébként egész jóra sikeredett logikai elemekkel teletűzdelt sétaszimulátort, a The Painscreek Killingst.