A Gamescomon bemutatott videó felemás érzéseket váltott ki a játékosokból. Szerencsére a fejlesztők elcsepegtettek annyi infót, hogy jobban beleláthassunk a készülő játék minőségébe.

Talán nem írok hülyeséget azzal, ha azt állítom a 2020-as Gamescom legnagyobb meglepetése a Sam and Max trailert volt. Mármint kalandjátékos körökben. A videó, melyben a két főhős legújabb kalandjairól sok minden nem derült ki, elég vegyes visszhangot váltott ki a kalandorok körében, és nem csak nálunk az FB-n. Szerencsénkre mára már elcsepegtettek a készítők annyi információ morzsát, amivel kezdeni is tudunk valamit.

  1. Az egyik legfontosabb dolog, amit tudni kell róla, hogy az új játék teljesen VR exkluzív lesz, de hogy a VR eszközökön belül is lesz-e valamilyen külön exkluzivitása, arról még nem tudni. Legtöbb helyen az Oculus-szról lehet olvasni.
  2. A játékban sajnos nem a két főhőst fogjuk irányítani, hanem… önmagunkat. Mi leszünk az a zöldfülű rendőr, akit Sam és Max mellé osztottak be, kiknek feladata megtanítani nekünk a rendőri munka minden csínját-bínját.
  3. Sam és Max szerencsére megkapja az eredeti szinkronhangokat, tehát David Nowlin és Dave Boat is visszatérnek.
  4. Bár a fentiek alapján nem úgy tűnhet, de szinte minden nagy név visszatér bábáskodni a projekt fölé, akik az előző játékokon is ügyködtek. Steve Purcell tanácsadóként, Peter Chan grafikusként és Mike Stemmle, mint író dizájner tér vissza.

Bár a grafika szinte alig változott a duó legutóbbi kalandja óta, ez a VR miatt egyáltalán nem meglepő, főleg ha belegondolunk, hogy egy kalandjáték fejlesztésére egyetlen stúdió sem fog milliárdokat kapni. A 2021-ben érkező virtuális mókát, ezért ne írjuk még le, mert ebből még akár valami jó is kisülhet.

A képeket a játékból az adatlapján tudjátok megnézni.